(AnkaraAks) Almanya’nın Augsburg Şehrindeki Tiyatro Meydanı’nı Dönüştürecek!

AnkaraAks, Goethe Institut ve Augsburg Belediyesi’nin yürüttüğü “Cities Ahead: Augsburg Placemaking” projesini kazandığını duyurdu.

Cities Ahead, daha fazla uluslararası görünürlük ve kültürel çekiciliğe ulaşma konusunda Avrupa’nın kültürel ve yaratıcı şehirlerini destekleyen uluslararası bir program. Theaterquartier Augsburg Placemaking projesi ise, tasarımın kendisi yerine süreci öncelikli kılan bir mekân yaratma yaklaşımına odaklanmakta.

Proje, yerel halkı bir araya getiren ve aidiyet duygusu oluşturan çeşitli etkinlik tabanlı yaklaşımları içeriyor. AnkaraAks, mekân yaratımının yalnızca fiziksel müdahalelerle değil mekâna dair sorgulamalar yaratarak aidiyeti arttırma yöntemleri ile de oluşturulabileceğine inanıyor. Süreç boyunca ise, söz konusu meydanın her kullanıcısına hitap eden oyunlaştırma yöntemi ile tasarlanmış katılımcı süreçler gerçekleştiriliyor olacak.

Goethe-Institut ve Cities Ahead programı tarafından desteklenen projenin, Kasım ayında Almanya’nın Augsburg şehrinde Stadt Augsburg ile iş birliği içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Proje sürecini ve çıktılarını AnkaraAks’ın internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

www.instagram.com/ankaraaks/
www.linkedin.com/company/ankaraaks
www.twitter.com/ankaraakss