“The Architecture Drawing Prize” Ödül Programı için Başvurular Açıldı!

The Architecture Drawing Prize (Mimarlık Çizim Ödülü), World Architecture Festival (WAF), Make Architects ile Sir John Soane Müzesi iş birliği ve Iris Ceramica Group sponsorluğunda yedinci kez düzenleniyor. Ödül programına son başvuru tarihi 8 Eylül 2023 Cuma.


“The Architecture Drawing Prize”
Ödül Programı

Jüri: Ben Langlands, Nikki Bell, Federica Minozzi, Ken Shuttleworth, Lily Jencks, Narinder Sagoo, Pablo Bronstein, Paul Finch
Katılım: Herkese Açık, Ücretli
Başvuru: Çevrim içi
Son Başvuru Tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma
Sergi Tarihi:
31 Ocak – 3 Mart 2024
Sergi Yeri: Sir John Soane Müzesi, Londra/Birleşik Krallık


Kavramsal, teknik ve yapısal/inşai çalışmalardan, kesit ve perspektif çizimlerine kadar her tür ve biçimden başvuruya açık olan ödül programı; dünya genelinden mimarlar, tasarımcılar, sanatçılar ve öğrencilerden “El çizimi”, “Dijital” ve “Hibrit” kategorilerinde başvuruları bekliyor.

Finalistler ve kazananlar, bu yıl Singapur’da düzenlenecek Dünya Mimarlık Festivali‘nde sergilenecek. Kategori kazananları festivale ücretsiz katılma imkânı elde edecek. Yarışmanın 2023 kazananı, Londra’daki Sir John Soane Müzesi‘nde düzenlenecek “The Architecture Drawing Prize” sergisinin özel önizlemesine davet edilecek. Sergide, 31 Ocak – 3 Mart 2024 tarihleri arasında finalist ve kazanan eserlerin bir seçkisine de yer verilecek.

2023 Jürisi

Ben Langlands ve Nikki Bell | Langlands & Bell Artists
Federica Minozzi | CEO, Iris Ceramica Group
Ken Shuttleworth | Kurucu, Make Architects
Lily Jencks | Kurucu Ortak, LilyJencksStudio, JencksSquared
Narinder Sagoo | Kıdemli Ortak, Foster + Partners
Pablo Bronstein | Sanatçı
Paul Finch | Program Direktörü, World Architecture Festival

Ödül programında, öğrenciler ve 30 yaş altı için indirimli başvuru seçenekleri de  bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.worldarchitecturefestival.com/


Çeviri: Aslı Erdem