(Nue Galeri)’de Yeni Sergi: “b i n d o k s a n b e ş .”

Nue Galeri, Tutku Bulutbeyaz’ın “b i n d o k s a n b e ş .” isimli sergisine 22 Ekim’den itibaren ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının son üç senedeki üretiminin içerisinden yapılmış bir seçki yer alıyor.


“b i n d o k s a n b e ş .”
Sergi

Sanatçı: Tutku Bulutbeyaz
Tarih: 22 Ekim – 19 Kasım 2022
Yer: NUE Galeri, Çankaya / Ankara


“b i n d o k s a n b e ş .”, serginin sanatçısı Tutku Bulutbeyaz tarafından şöyle açıklanıyor:

“Sergi son üç senedeki üretimimin içerisinden yapılmış bir seçkiden oluşuyor, bu sergide yine katmanlı ve kolaj mantığındaki işlerimden örnekleri görmek mümkün, buluntu nesneyi kullanmaya olan zaafım yine bu sergide de kendisini bolca gösteriyor, özellikle Ankara’ya tekrar taşınmam sonrası sokak bana epey bir hazine sundu ben de bunların bir kısmını üretim pratiğime dahil ettim.

İşlerin içeriğinden bahsetmek gerekirse; pentürlerde ve kolajlarda yer alan metinler ve kelimeler her zaman vermek istediği mesajdan öte kompozisyona denge katması ve resmi ayakta tutması için kullanılması gereken bir öğe olmuştur benim için, bunu bir önceki kişisel sergimin (‘Random Memories’ 2019) sergi yazısında benim anlatabileceğimden daha iyi anlattığından ötürü yazısının o kısmını direkt olarak alıntılayacağım Zeynep Beler’e de buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Beler şöyle diyor: ‘Tutku Bulutbeyaz’ın işlerinde metin bir lekedir. Mesajdan öte, negatif alanın ve rengin, kendinden bir iğneleyicilik içeren boşluğun ve hareketin yer aldığı hazne işlevine sahiptir. Mesajı, görselliği, metni ve plastiği bir arada tutan, içerdiği buluntu fotoğraflarla pekişen ve reklam ile sokak/stencil sanatı harmanı bir estetikle izleyicinin dikkatini çabucak yakalamakla beraber reklamların aksine, ardından ne düşüneceğini belirtmeyen, kafa karıştırıp bırakan bir bütünlük sunar.’

Bu sergideki işler yine günlük yaşamdaki aksayan noktalar, durumlar ve bana etkilerinden beslenen işler, üretimimdeki motivasyonu bu son üç senede de yine gündelik hayatın olağanlığında ve sadeliğinde buldum, kolajlar yine günlük tutarmışcasına ‘z raporu’ misali oluştular.

Diğer işlerden biraz daha farklı olan ‘temporary’ işi ise kendi içinde bir deneyi ve deneyimi de muhafaza ediyor, yerleştirildiği her mekanda önünde durduğu tüm arkaplanı kendi içerisine dahil edip sürekli değişen bir kompozisyon ile geçici olma halini ve aidiyetin / mülkiyetin kendi içindeki mantığı gereği ebedi olmama/olamama halini düşündürmeyi amaçlıyor.

Serginin ismi olan ‘bin doksan beş’e gelecek olursak da aslında sadece üç senelik zaman diliminin içerdiği dünyanın kendi ekseni etrafındaki dönüş sayısının toplamından ibaret.”

Sergi hakkında gelişmelerden haberdar olmak için NUE Galeri‘nin Instagram sayfası takip edilebilir.