(TEPTA) 17. İstanbul Bienali Kapsamında Mimarları ve Aydınlatma Tasarımcılarını Ağırladı!

TEPTA, 17. İstanbul Bienali aydınlatma sponsorluğu kapsamında bienal mekânlarından biri olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda, mimarları ve aydınlatma tasarımcılarını ağırladı.

Mimari ve dekoratif aydınlatma alanında 1991 yılından bu yana gerek yurt dışı temsilcilikleri gerekse projelere özel çözümleri ile ürün ve hizmet sunan TEPTA, karma yapılar, turizm tesisleri, ofis ve konutlar, tarihi eserler gibi pek çok alanda yürüttüğü aydınlatma pratiğini, müze yapıları, sanat galerileri ve eserleri konusunda da sürdürüyor. 17. İstanbul Bienali’nin aydınlatma sponsoru olarak, İKSV ile birlikte çalışmalar yürüten TEPTA, bienalin 8 mekânını aydınlattı.

Davette katılımcılar, markanın sanat eserlerinin ve mekânlarının aydınlatılması konusundaki deneyimine tanıklık etti. Sanatçıların talepleri doğrultusunda sağladığı aydınlatmaların etkisinde, kendileri için özel olarak organize edilmiş rehberli tur ile deneyimleyebildi. Bu turda, Parisli sanatçı Tarek Atoui’nin ses enstalasyonuyla ile karşılanan konuklar, “Oda projesi” sanatçı kolektifi, Araya Rasdjarmrearnsook, Lieko Shiga, Yehwan Song gibi isimlerin işlerini TEPTA’nın tarihi mekâna uygun olarak geliştirdiği ahşap ayaklarla taşınan ve özel mermer kaide üzerine yerleştirilmiş spot aydınlatmalar ile inceleme fırsatı buldular. İsteyen konuklar ise 1965 yılında Gae Aulenti tarafından tasarlanmış ve isminde yer aldığı üzere bir yarasadan ilham alan İtalyan tasarımının ikonik lambası Pipistrello tasarımı ile aydınlatılan Newell Harry’e ait okuma köşesinin konforunu çıkardılar.

Tarihi Hamamda TEPTA Markaları
TEPTA gece için mekânın dış alanlarına ürün yerleşimi gerçekleştirdi. Davetliler, hamamın girişinde TEPTA’nın mimari aydınlatma markası olan Linea Light Group’un dış mekân aydınlatması “Marge” lambaderin ışığıyla karşılandı. Hamamdaki turu tamamlayanlar, Terzani markasının bir çiçeğin doğal güzelliğini yansıtan “Orten’zia” yer lambasının elle lehimlenmiş yaprakları ile tarihi hamamın duvarlarında oluşturduğu organik ışık gölge oyunu eşliğinde açık avluya ilerledi.

Özel üretim lineer aydınlatmalar, Linea Light Group markasının taş görüntüsü ile hamamın bir parçası gibi gözüken Oh! Mars ve Karman markasının kafes görünümlü “Cell” yer lambaları avluya giden yol boyunca davetlilere kılavuzluk etti.

Davetliler, Prandina markasının ikonik dış mekân ürünü “Equilibre”nin altında Italamp, Linea Light Group, Lodes ve Diesel-Living with Lodes markalarının şarjlı lambaları ile aydınlatılmış yüksek masaların etrafında sohbetlerini edip; Karim Rashid’in Martinelli Luce markası için tasarladığı taş dokulu ve CMYK serisi “Cyborg” yer lambaları, Forestier markasının Arik Levy tarafından tasarlanmış “Bamboo” ve “Antenna” yer lambaları, Bover markasının taşınabilir “Nans” aydınlatmaları ile çektikleri fotoğrafları #sanatınışığı sloganı ile sosyal medya hesaplarında paylaştı. Açık avludaki diğer ürünler, Karman markasının sazlık görüntülü “Don’t Touch” yer lambası ve Diesel-Living with Lodes markasının “Pipe” lambaderler.

Davetliler, kutlama alanından özel üretim lineer aydınlatmalar, Kundalini markasının direkt toprağa saplanarak kullanılabilen “Spillo” dış mekân aydınlatmalarının, Masiero markasının sokak aydınlatması görünümlü “Iglù” lambaderinin ve IL Fanale markasının “Armada” lambaderinin ışık tuttuğu yoldan çıkışa doğru ilerledi. Catellani&Smith markasının iç mekân konforunu dış mekâna taşıyan cam küreleri “Medousê” yer lambaların tarihi hamamın duvarlarında oluşturduğu renkli yansımalar ile gece sonlandı.


TEPTA 
TEPTA Aydınlatma 1991’den bu yana mimarlara, tasarımcılara, elektrik mühendislerine ve son kullanıcılara ışık alanında hizmet sunan bir çözüm ortağıdır. TEPTA Aydınlatma hizmetleri, küçük veya geniş ölçekli projelendirme ve “doğru” aydınlatma danışmanlığından, önde gelen aydınlatma markalarının ürünlerinin satışına, süpervizyon ve denetim hizmetlerine, satış sonrası bakım servislerine kadar yaygındır. TEPTA, mimarlardan, pazarlama uzmanlarından ve teknik ekipten oluşan deneyimli kadrosu ile çalışmalarını sağlar.

TEPTA’nın aydınlatma alanındaki hizmet ve ürün kapsamı gerek dekoratif gerekse mimari aydınlatmada, iç mekânlardan dış mekânlara ve bina cephe aydınlatmasına kadar uzanır. Tek bir mimari detayın aydınlatılmasından, büyük kapsamlı projelere; tüm bir konutun hedeflenen estetik kavram çerçevesinde aydınlatılmasından, ofislere ve ticari yapılara, demo aydınlatmalarından tarihi eserlere ve müzelere kadar her aydınlatma çözümü için uygun ürünlere ve hizmete TEPTA’da ulaşılabilir. \www.tepta.com