BAKSTEEN | BRICK” Sergisinde Tuğla Malzemesi Yeniden Ele Alınacak!

Buitenplaats Doornburgh'daki Araştırması Sırasında Bart Lunenburg

BAKSTEEN | BRICK sergisi, elliden fazla sanatçı, mimar ve tasarımcının eserlerinden oluşan seçkisiyle tuğla malzemesine odaklanıyor. Sergi, 10 Eylül’den itibaren Kunsthal KAdE ve Elleboogkerk, Amersfoort’ta ziyaret edilebilecek.


“BAKSTEEN | BRICK”
Sergi

Küratörler: Judith van Meeuwen, Lara Stolwerk ve KAdE ekibi
Tarih:
10 Eylül 2022 Cumartesi – 8 Ocak 2023 Pazar

Yer: Kunsthal KAdE ve Elleboogkerk, Amersfoort / Hollanda


Küratörlüğünü Judith van Meeuwen, Lara Stolwerk ve KAdE ekibinin yaptığı sergide çeşitli sanatçıların, tuğlanın estetik ve sembolik yönlerini sergiledikleri eserleri bulunuyor. Fotoğrafçı Caroline Heinecke, bir tuğla koleksiyoncusunun koleksiyonunu, bir kaide üzerindeki tuğlayı fotoğraflayarak öne çıkarıyor. Suzie van Staaveren renkli heykelinde tekrarın gücüne odaklanırken Florens Kool ve Lisa Couwenbergh‘in yeni çalışmalarında boyalı tuğla yer alıyor. Bart Lunenburg, sergi özelinde Buitenplaats Doornburgh‘da tuğla ve dokuma tekniği üzerine yaptığı araştırma sonucunda ürettiği yapı ile dikkat çekiyor. 

Caroline Heinecke, Master of Things, Collection of Bricks, 2020, sanatçının izniyle.

1973’ten beri seyahatlerini hatırlatan form ve yapıların heykellerini üreten Danimarkalı sanatçı Per Kirkeby‘nin anıtsal yapılarında malzemenin estetik yönü vurgulanıyor. Sanatçının iki büyük projesi olan “Londra” ve “Paris”in yeniden canlandırılması, Kunsthal KAdE‘nin ana salonunda  sergilenecek. 

Per Kirkeby, Londen, 1986, Museum Jorn, sanatçının izniyle, Axel Vervoordt Gallery & Galleri Susanne Ottesen. Fotoğraf: Anders Sune Berg

Kunsthal KADE‘de ayrıca Jennifer Tee, Marlon de Azambuja, buro BELéN ve Filip Dujardin‘in çalışmaları bulunuyor. Sergi girişinde Meksikalı sanatçı Bosco Sodi‘ye ait bir duvar da yer alacak. Sanatçı, sembolik anlamlı fiziksel bir eylem olarak ziyaretçileri, duvarı tuğla tuğla yıkmaya davet edecek. MBO Bouwtechniek öğrencileri, Open Monument Days (Açık Anıt Günleri) boyunca sergi alanında tuğla döşeyecekler.

Filip Dujardin, tuğla topografya, 2018, sanatçının ve Galerie Valerie Traan’ın izniyle. Elleboogkerk’teki heykel, bu heykelin daha büyük bir versiyonudur.

Ayrıca, dünya çapında tuğla kullanılarak üretilen sanat eserlerine yönelik araştırmaların derlendiği katalog sergiye eşlik edecek.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.kunsthalkade.nl/nl/tentoonstellingen/baksteen-brick


Çeviri: Aslı Erdem