(Mimarlar Derneği 1927)’de: “Sıra Dışı Konut Yapıları/ Yerleşimleri: İlbank Blokları”

Mimarlar Derneği 1927, 1 Mart Salı saat 19:30’da “Sıra Dışı Konut Yapıları / Yerleşimleri: İlbank Blokları” çevrim içi etkinliğini düzenliyor. Moderatörlüğünü Nuray Bayraktar’ın yapacağı etkinlikte Çılga Resuloğlu sunumu; Deniz Altay Baykan, Feride Göğüş, Enis Öncüoğlu ve Hakan Tüz ise değerlendirmeleriyle katkıda bulunacaklar.


Sıra Dışı Konut Yapıları / Yerleşimleri: İlbank Blokları”
Sunum

Moderatör: Nuray Bayraktar
Sunuş: Çılga Resuloğlu
Konuşmacılar:
Deniz Altay Baykan, Feride Göğüş,
Engin Öncüoğlu, Hakan Tüz
Tarih: 
1 Mart 2022 Salı
Saat: 
19:30
Yer: 
Çevrim içi, Zoom
Zoom Meeting ID: 216 894 8632


“Sıra Dışı Konut Yapıları / Yerleşimleri” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik serisinin üçüncü toplantısının konusu İlbank Blokları olarak belirlendi.

Bu etkinlik serisi, gündelik hayatta önlerinden sıklıkla geçilen ancak belki de fark edilmeyen, gerek mimari özellikleri gerekse sundukları çevresel ve mekânsal olanaklar ile benzerlerinden farklılaşarak öne çıkan ve güncel tasarımlar için yol gösterici potansiyeller barındıran konut yapılarına/ yerleşimlerine dikkat çekmek ve mimarlarını kıymetlendirmek hedefiyle düzenleniyor.

Etkinlikte, kullanıcıların dikkatinin yaşamakta oldukları yapılara / yerleşimlere çekilmesi ve deneyimlerinin paylaşılması da önemsenmekte; mimari açıdan yapılacak değerlendirmelerin yanı sıra kullanım açısından değerlendirmelerin de paylaşılacağı bir platform oluşturulmakta.

Etkinlik ayrıca Mimarlar Derneği 1927 Youtube hesabında eş zamanlı olarak yayımlanacak. Youtube bağlantısına buradan ulaşılabilir.

Mimarlar Derneği 1927‘de Şubat ayında gerçekleşecek diğer etkinlikler ve ayrıntılı bilgi için: https://www.md1927.org.tr/etkinlikler/