Nevzat Sayın 11 Ocak’ta “Gündelik Sanat Olarak Mimarlık” başlıklı konuşmasıyla mimarlık, teknoloji, sanat, kültür, tasarım alanlarında öğrenme programları tasarlayan Üretimhane’nin konuğu olacak. Çevrim içi düzenlenen etkinlik 19:30-21:00 saatleri arasında Zoom üzerinden takip edilebilecek.
“Gündelik Sanat Olarak Mimarlık”
Konuşmacı: Nevzat Sayın
Tarih: 11 Ocak 2022
Mecra: Zoom
Saat: 19:30 – 21:00
Katılım: Herkese Açık, Ücretsiz, Kontenjanlı
Mimarlık ve sanat ilişkisinin ele alınacağı konuşmanın açıklamasında şu cümlelere yer veriliyor:
Mimarlık sanata, mimarlar da sanatçılara yakın bir yerdeymiş ve hatta mimarlık sanat, mimar da sanatçıymış gibi anlatılır. Bu ne kadar doğru?
Nevzat Sayın, “Mekânları cazip kılan, orada olmaktan memnun olmamızı sağlayan şeyler neler?”, “Mimarlık ve sanat, insanları cezbetmek ya da ikna etmek zorunda mıdır?”, “Mimarlar bir tür sanatçı mıdır?” gibi sorulardan hareketle mimarlık ve sanatın benzer yanlarının yanı sıra ayırıcı özelliklerini de tartışmaya açacak.
Kısıtlı kontenjana sahip etkinliğe katılım için aşağıdaki Zoom bağlantısına tıklayarak kayıt yaptırabilirsiniz.
Etkinlik Zoom Kayıt Bağlantısı
Etkinlik hakkında daha ayrıntılı bilgi için bağlantıya tıklayarak Üretimhane’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
#üretimhane #etkinlik #nevzatsayın #mimarlık
Nevzat Sayın
1978 yılında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 1980 – 1984 yılları arasında okul sonrası eğitim için Cengiz Bektaş ile çalıştı. 1985’ten beri kendi mimarlık atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bilgi Üniversitesi mimarlık yüksek lisans programının kurucu üyesi. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitelerinde proje stüdyosu yürütücülüğü yaptı. Türkiye’deki mimarlık okullarında yaz okulu ve jüri çalışmalarına katıldı. Mimarlık yazıları ve röpörtajları yayınlandı. Çeşitli mimarlık ve fotoğraf sergilerine katıldı. Ürgüp -“Yeraltında Bir Boşluk” (1990), Gön Deri Fabrikası 1 (1992), Gön Deri Fabrikası 2 (1996), Tekirdağ/Saray “boşluktaki beyaz ev” (1998) projeleri ile Mimarlar Odası ödülleri aldı. Dikili Yahşibey Köyünde mevcut yapıların restorasyonu ve yeni yapılarla oluşturulan ürünler nedeniyle Ağa Han mimarlık ödüllerine 2 defa aday gösterildi. 2004 yılında “Nevzat Sayın Düşler Düşünceler İşler” adıyla kitabı yayınlandı.