(Nâzım Hikmet Kültür Merkezi)’nde Mustafa Ziya Ülkenciler’in FOTOĞRAF Sergisi Açılıyor!

Sanat yönetmeni, ressam ve akademisyen Mustafa Ziya Ülkenciler’in 80’lerden günümüze dek film setlerinde çektiği fotoğraflar ve özgün çalışmaları 11 Aralık’tan itibaren Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde sergileniyor.


Fotoğraf Sergisi

Sanatçı: Mustafa Ziya Ülkenciler
Açılış: 11 Aralık 2021 Cumartesi | Saat: 18:00
Ziyaret: 11 Aralık 2021 Cumartesi- 21 Ocak 2022 Cuma
Yer: Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy


Türkiye sinema tarihinde yer etmiş filmlerde sanat yönetmeni ve set fotoğrafçısı olarak çalışan Mustafa Ziya Ülkenciler; “Asiye Nasıl Kurtulur” (Atıf Yılmaz), “Hayallerim, Aşkım ve Sen” (Atıf Yılmaz),“Setlerden Gökyüzüne” gibi birçok filmin perde arkasını kadrajına yansıttı. Son olarak Metin Yeğin’in yönettiği “Grev” filminin sanat yönetmenliğini üstlenen sanatçı, farklı disiplinlerdeki üretimlerine ve akademik çalışmalarına devam ediyor.

Sanatçının 80’lerden günümüze kadar derlediği film seti fotoğrafları Nâzım Hikmet Kültür Merkezi‘nde 21 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

Sergiye dair ayrıntıları takip etmek için: www.nhkm.org.tr


Mustafa Ziya Ülkenciler
1947 yılında Antalya’da doğan Mustafa Ziya Ülkenciler, 1967 yılından bu yana yüksek öğrenimini yapmak için geldiği İstanbul’da yaşamaktadır. 1976 yılında profesyonel tanıtım fotoğrafçılığına başlayarak 1983 yılında Bilsak Fotoğraf Atölyesi’ni kurmuştur. Sanatçı 1984 yılında Taksim Sanat Galerisi’nde ilk resim sergisini açtı ve 1986 yılında Dilan (Yönetmen Erden Kıral) filmi ile sinemaya başladı.1987’de Ankara Artisan Sanat Galerisi’nde ikinci resim sergisini açtı.1988 yılında İstanbul Dünya Sineması’nda yönetmen Orhan Oğuz ile birlikte “Setlerden Gökyüzüne” adlı fotoğraf sergisini açtı.