(Anna Laudel Gallery)’de “You Like My Work Ha?” İsimli Sergi Başladı!

You Like My Work Ha?, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel Gallery

Ardan Özmenoğlu’nun 2008-2020 yılları arasındaki neon eserlerini bir araya topladığı “You Like My Work Ha?” başlıklı kitabı 2 Aralık tarihinden itibaren Anna Laudel’de sanatseverlerle buluşuyor. 500 edisyonlu ve imzalı poster kitabına sanatçının neon ve cam eserlerinden oluşan özel seçki eşlik ediyor.


“You Like My Work Ha?”
Sergi

Sanatçı: Ardan Özmenoğlu
Tarih: 2 Aralık 2021 Perşembe – 7 Ocak 2022 Cumartesi
Yer: Anna Laudel Gallery, Beyoğlu


Basit ve karmaşık konuları eğlenceli bir şekilde sorma ve ele alma becerisi ile tanınan Ardan Özmenoğlu, “You Like My Work Ha?” isimli sergide neon çalışmalarının hikâyesini anlatıyor. Her eserin istendiğinde koparılarak duvara asılabilecek perforeli sayfalarla sergilendiği kitap neon renk kapağı ve tasarımıyla dikkat çekiyor.

Kitapta, sanatçının 2008 yılında ürettiği, “Cumaya gittim gelicem”; 2013 yılında ürettiği, “Anlayana”; 2014 yılında ürettiği ve Türkiye güncel sanat piyasasının doğrudan eleştirisini yapan “DOES EXIST”; 2015 yılında ürettiği, “Seni Sevmeyen Ölsün”; 2017 yılında ürettiği “Babam Sağolsun”; 2019 yılında ürettiği, “Bunu ben de yaparım” gibi ikonik eserleri ve dahası yer alıyor.

Toplum, sanat ve hayat üzerine ürettiği kült neon işleriyle öne çıkan Özmenoğlu’nun “You Like My Work Ha?” isimli sergisi 7 Ocak’a kadar ziyaretçileri kendi dünyasını tekrar keşfetmeye ve yeniden düşünmeye davet ediyor.

M. Gülben Çapan, Huma Kabakcı, Huban Ayşem, Elif Dürüst ve Yasemin Bay‘ın katalog metinlerine de yer veren “You Like My Work Ha?” isimli sanatçı kitabı Anna Laudel ve Patika Kitabevi’nden satın alınabilir.

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi için:
www.annalaudel.gallery


Ardan Özmenoğlu
1979 yılında Türkiye’de doğan Ardan Özmenoğlu, lisans ve yüksek lisans eğitimini, Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Berkeley’deki Kala Art Enstitüsü’nde, Berlin’deki Ateliergemeinschaft Milchhofe.V.’de, Belçika’daki Frans Masereel Centrum’da, Viyana’daki Kulturkontakt Austria’da ve Murano-Venedik’teki Glasstress’te konuk sanatçı olarak bulundu. Son çalışmaları, cam, neon tüpler ve post-it notları gibi malzemeler kullanarak ürettiği mimariyi ve heykeli birleştiren mekana özgü serigrafi enstalasyonlarından oluşmaktadır. Baskı resim ve heykelin birleştiği bu arayüzde, üç boyutlu portreler ortaya çıkmaktadır. Sanatçının eserleri dünya çapında, Hort Collection NYC, Naked Heart Vakfı, Frankfurt Havaalanı Koleksiyonu, Osthaus Museum Hagen Koleksiyonu, Kala Art Institute Koleksiyonu, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu, UniCredit Bank Sanat Koleksiyonu, Fondation Jan Michalski Koleksiyonu, Imoga Mundi (Benetton) Koleksiyonu ve İstanbul Modern Koleksiyonu gibi pek çok önemli koleksiyonda yer almaktadır.