Strüktür Mühendisi HANİF KARA (Geberit)’in Davetlisi Olarak Türkiye’ye Geliyor!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak ele alan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak “Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #7” etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Strüktür tasarımına getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile mimarların kendi sınırlarını her geçen gün daha da zorlamasına yardımcı olan Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya gelmeye hazırlanıyor.


Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #7
Tarih:
10 Aralık Salı
Yer:  İTÜ Maçka Kampüsü


İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit’in Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri” etkinliğinin 7.si bu yıl 10 Aralık Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka kampüsünde gerçekleştirilecek. Etkinliğin bu yılki konuğu, birçok farklı elemanın bir araya getirilmesiyle oluşturulan yapının, bir bütün olarak taşıyıcılığını anlatmak için kullanılan bir kavram olan strüktürün en önemli temsilcisi Hanif Kara.

Strüktür tasarıma getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile Kara…

Geberit’in 2019 yılı mottosu olan “Bir adım önde, ilk günden beri” çerçevesinde inovatif mimari formlara ve malzeme kullanımlarına; prefabrikasyon, sürdürülebilir inşaat, karmaşık analiz yöntemleriyle nasıl cevap bulduğunu anlatacak olan Kara, bu bakış açısının ödüllü, öncü ve özgün projeler üzerinde çalışmasına olanak tanıdığını söylüyor. “Yeni Bir Çirkinlik Çağında, Tasarım Mühendisliği ile Ufak Tefek Yenilikler” başlıklı konuşması kapsamında mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak nasıl ele aldığını da detaylarıyla anlatacak olan Kara, strüktür tasarımına getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile mimarların kendi sınırlarını her geçen gün daha da zorlamasına yardımcı olduğunu çalışmalarıyla gözler önüne serecek.

İngiltere’nin en iyi binası Bloomberg Genel Merkezi’nin yaratıcısı

 “design-led” yaklaşımını benimseyen Kara’nın çalışmaları, AKT II’nin en yenilikçi inşaat projelerine imza atmasına ve Stirling Ödülü dahil olmak üzere son üç yılda 350’den fazla tasarım ödülü kazanmasına neden oldu. Tasarımı teknolojiyle birlikte kullanan ve bu şekilde geliştirilen ürünün işlevselliğini artıran Hanif Kara’nın son çalışması olan Bloomberg Genel Merkezi, 2018 yılında İngiltere’nin “En İyi Yeni Binası” unvanını aldı. GSD Harvard’da Mimari Teknoloji Uygulamaları alanında ders vermekte olan Kara, en prestijli mimarlık ödüllerinden birisi olan Ağa Han Mimarlık Ödülleri’nin Yönetim Kurulu’na atanan ilk mühendis olarak tarihe geçti. Kara, Kraliyet Mühendislik Akademisi üyesi, İnşaat ve Yapı Mühendisleri Enstitüsü üyesi ve İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü onursal üyesidir.

Bakü’nün simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ne AKT II imzası

Öte yandan AKT II’nin güncel işleri arasında Bakü’nün simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi, New York’un en popüler ve fotojenik noktası haline gelen 2.500 basamaklı, heykelsi yapı Vessel ve Norveç’teki Randselva Nehri’ni geçen burgulu köprü müze The Twist yer alıyor.

10 Aralık Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka kampüsünde tasarımcı ve mimarlar ile bir araya gelecek olan Hanif Kara, konferansta; “Yeni Bir Çirkinlik Çağında, Tasarım Mühendisliği ile Ufak Tefek Yenilikler”” konulu bir konuşma yapacak. Konuşmasının ardından Kara, mimarlık dünyasının yakından tanıdığı sürpriz bir ismin de katılımıyla merak edilen sorulara da yanıt verecek.

Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #7 etkinliği ile ilgili tüm detaylar Geberit’in www.instagram.com/geberit.tr  ve www.facebook.com/geberit.tr hesapları ile arkitera.com web sitesi ve Arkitera’ya ait sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için detaylar çok yakında www.geberit.com.tr sayfasında!