Batışehir’in YEŞİL ÇATI Alanlarında (BTM) Optigreen Sistemi Kullanıldı!

BTM Optigreen sistemi, Batışehir projesinin yeşil çatı alanlarında tercih edildi.

Yeraltı otoparkı, rekreasyon ve sosyal tesis alanlarının yer aldığı teras alanlarında su yalıtımı öncelikle poliüretan yalıtım ürünleri ile sağlandı. Daha sonra uygulamacı Işık Peyzaj teknik ekipleri aracılığı ile BTM Optigreen sistem bileşenlerinden sırasıyla 500 gr’lık nem tutucu keçe, 40 mm’lik FKD 40 su tutma hazneli drenaj levhası ve 110 gr’lık sistem filtresi ile yeşil çatı katmanları serilerek yeşil çatı uygulama altyapısı tamamlandı. Sonraki aşamada ise seçilen bitki ve botanik gruplarının yaşamasına elverişli özel karışımlar ile oluşturulmuş hafifletilmiş bahçe çatı toprağı serildi. Son olarak da bitkilerin yerleşimi ile resimlerde yer alan, hem göze hem de yaşama dokunan, yeşilin her tonuna ait görsel zenginlik ortaya çıkarıldı.

Proje Künyesi
Toplam peyzaj alanı: 80.000 m²
Toplam bahçe çatı alanı: 20.000 m² (7200 m²’sinde BTM Optigreen Sistem kullanılmıştır)

BTM Optigreen Bitkilendirilmiş Yeşil Çatı sistemleri; Tema İstanbul Konutları, Antalya Belek Rixos Otel, Ankara Kuzu Effect Konutları, Zorlu Plaza Center, Folkart Blue Çeşme Otel ve Garanti Bankası Teknoloji Üssü gibi birçok prestijli projede tercih edilmiştir.

Sistemle ilgili ayrıntılı bilgilere www.btm.co sitesinden ulaşabilirsiniz.    


Batışehir Hakkında:
Proje ile Batışehir’de yaşayanlara 100.000 m² ortak alan sunulmuştur. Gölet ve yansıma havuzları sayesinde oluşan ekosistemle Batışehir’de iklimi düzenlenmiştir. Yeşil çatı uygulamasıyla yeşil alanları artırılmıştır. Minimum açık otopark alanları sayesinde yeşil alan oranı artmış ve hava kirliliği en aza indirilmiştir. Yürüyüş yollarına ve bisiklet parkurlarına yer verilmiştir. Batışehir’in konumu sayesinde bölge sakinlerini toplu taşımaya teşvik etmek ve CO2 salımını en aza indirmek hedeflemiştir. Güneş ışığından maksimum fayda sağlamak için birbirinin ışığını engellemeyen binalar tasarlanmış olup genel alanlarda ise Batışehir’in elektriğinin fotovoltaik panellerle desteklenmesi sağlanmıştır.