(Digilogue), Türkiye’nin Dört Bir Yanından GENÇ SANATÇILARI DESTEKLEMEYE Devam Ediyor…

Zorlu Holding ve Zorlu PSM işbirliğindeki disiplinlerarası yeni medya platformu Digilogue, eş sponsorluğunu üstlendiği BASE ile Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarını desteklemeyi sürdürüyor. 20-23 Aralık 2018 tarihleri arasında, 20 farklı şehirdeki 30 üniversiteden 94 yeni nesil sanatçının 105 yapıtı, Galata Rum Okulu’nda sanatseverlerle buluşuyor. Digilogue Future Tellers’18 kapsamında yürütülen BASE Camp’de “Arda Yalkın ile Dijital Görüntü Üretimi” atölyesine katılan 5 yeni nesil sanatçının işi de BASE’de sergileniyor.

“Karışık Gerçeklikler, Kentselleşme, Mimarı ve Yaşadığımız Gerçeklik Alanı Olarak: EV” başlığında yer alacak sergide; 5 sanatçının 4 işi sergileniyor. Eserlerde; yer işgal etmenin fiziki gerçeklik ötesinde kurgulanan hikaye örgüsü, dijital araçlar kullanarak tasvir ediliyor.

Digilogue, aynı zamanda sanat dünyasının değerli isimlerini ağırlayan BASE Talks konferans programında, bir oturumu da sahipleniyor.

Digilogue eş sponsorluğundaki yeni nesil sanatçı platformu BASE, bu yıl Derya Yücel küratörlüğünde resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarımı gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlara ev sahipliği yapıyor. 20-23 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek BASE, 94 farklı sanatçıdan 105 eseri sanatseverlere sunuyor.

Karışık Gerçeklikler, Kentselleşme, Mimarı ve Yaşadığımız Gerçeklik Alanı Olarak: EV     

Digilogue, “Açık Kaynak” hareketini odağına alan Future Tellers’18 kapsamında BASE ile beraber yürüttüğü atölye programına katılan 7 sanatçının ürettikleri arasından seçilen 4 eseri Galata Rum Okulu’nda sergiliyor. Kişisel/tensel (ev), paylaşılan (kamusal, kentsel) ve tefsir edilmiş (yeni gerçeklik kurguları, akli platformlar) alanları dijital araçlar üzerinden inceleyen Selmin Çalışkan, Erdem Marangoz, Kübra Gürleşen, Beste Kopuz ve Hamza Kırbaş’ın yapıtları 20-23 Aralık tarihleri arasında Digilogue’un BASE içindeki alanında sanatseverlerle buluşuyor. Atölye sonucunda ortaya çıkan dört eserde; mecranın eğilimi ve mizacı sorgulanırken dijital platformlar sayesinde mekanların eleştirel sanat alanına dönüşümü de gözlemlenebiliyor.


Digilogue:
Zorlu Holding’in DNA’sında yer alan inovasyon, teknoloji ve tasarım kavramları ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin dijital sanata olan yenilikçi yaklaşımı, Digilogue platformunda somutlaşıyor. Günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen “dijital dönüşüm” ekseninde etkileşim, keşif ve farkındalık yaratan bir mecranın eksikliğini gidermek amacından hareket ediyor. Günümüz teknolojisini odağına alarak alanının uzmanlarıyla ilgilileri bir araya getiren platform; düzenlediği paneller ve zirvelerin yanı sıra çatısı altında ortaya çıkan eserlere ve projelere destek oluyor. Bu projelerin üretiminden geniş kitlelere ulaşmasına kadar tüm aşamalarını da sahipleniyor. Dijital dönüşümün mimari, müzik, sanat, moda, sinema gibi farklı alanlarla kesişmesi sonucunda tüm yaratıcı endüstrileri etkilemesinden hareketle Digilogue, dijitalleşme üzerine merak uyandırmayı, soru sormayı ve disiplinlerarası diyaloglar geliştirmeyi hedefliyor.

Digilogue’un dijital dönüşümün kitleler üzerindeki öneminin altını çizdiği ve her sene desteğini tekrar sunduğu işler arasında teknoloji ve sanatın buluştuğu, dünyaca ünlü elektronik müzik festivali Sonar Istanbul ve +D sponsorluğunun yanı sıra Türkiye’den yaratıcılarla yurt dışından alanının lider isimlerini kapsamlı bir programda bir araya getirdiği Future Tellers projesi bulunuyor. Digilogue’un ses getirdiği çalışmalar arasında, aynı anda beş duyuya hitap eden Audint Sergisi; felsefe ve oyunu birleştirerek Oscar değerlendirmesine seçilen ilk oyun olan Everything Sergisi; British Council ile seçilmiş Türk sanatçıları, Birleşik Krallık’tan önde gelen yaratıcı bir ekiple buluşturduğu Alt City projesi ve sonrasında ortaya çıkan Across the Line sergisi bulunuyor. Türkiye’nin ilk güzel sanatlar yeni mezun platformu Base Istanbul’a da dokunan Digilogue, bugüne kadar 21 bin kişiye ulaşarak kendi alanındaki öncü konumunu koruyor.