FENERBAHÇESİ SAKIZLARI SERGİSİ(İstanbul Bilgi Üniversitesi)’nde…

Sanatseverler, Baskıresim sanatçısı Demir Kardaş’ın “Fenerbahçesi Sakızları Sergisi”nin açılışında bir araya geldi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde 4 Aralık tarihine kadar devam edecek özgün baskıresim sergisi, Fenerbahçe Parkı’nda yok olmaya yüz tutmuş anıtsal sakız ağaçlarına tanıklık etmeye davet ediyor.

Baskıresim sanatçısı Demir Kardaş’ın, linol baskı tekniği ile hayat verdiği Fenerbahçesi Sakızları Sergisi’nin açılışı, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’ndeki Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirildi. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ev sahipliğinde düzenlenen sergide, Demir Kardaş, kentsel dönüşüm adı altında doğaya yapılanlara ve yok olmaya yüz tutmuş sakız ağaçlarına dikkat çekiyor.

Ağaçlar adına başkaldıran ve mücadele eden, seri linol baskı çalışmalarından oluşan serginin açılışında, sanatçı Demir Kardaş, “İstanbul Bilgi Üniversitesi aracılığıyla sanatseverlere, BİLGİ’li akademisyen ve öğrencilere ulaşmak benim için çok önemli ve gurur verici” dedi.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman “Sanata ve sanatçıya değer veren bir üniversite olarak, sanat ile lezzeti harmanladığımız bir açılış gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz yaptıkları kurabiye ve şerbette sakız kullanarak sergi ile uyum içinde bir sunum yaptılar. Sanatçımız Demir Kardaş’a yok olmaya yüz tutmuş sakız ağaçları ile ilgili yarattığı farkındalık için teşekkür ederiz” dedi.

Tarihi sakız ağaçlarını ölümsüzleştiren serginin kapıları, 4 Aralık Pazar gününe kadar sanatseverlere açık olacak.


DEMİR KARDAŞ

Demir Kardaş
Demir Kardaş

1950 İstanbul doğumlu Demir Kardaş, lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde, yüksek lisansını ise Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Sanat Kuramı ve Eleştiri” bölümünde tamamladı. Kardaş’ın, 2012 yılında, 71. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda, Özgün baskı dalında “Başarı Ödülü” de bulunuyor.