Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY),  ekoloji ve ekonomi kategorisinde Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım adlı kitabı yayımladı.

Münih Üniversitesi’nde ekonomi ve kamusal finans profesörü, CESIfo Group’un başkanı Hans-Werner Sinn’in kaleme aldığı kitap, Mehmet Evren Dinçer tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım adlı kitap, raflardaki yerini aldı. Ekoloji ve ekonomi kategorisinde yayımlanan kitap, Münih Üniversitesi’nde ekonomi ve kamusal finans profesörü, CESIfo Group’un başkanı Hans-Werner Sinn tarafından kaleme alındı ve Mehmet Evren Dinçer tarafından Türkçeye kazandırıldı.

İklim değişiyor, dünya ısınıyor, artan enerji ihtiyacı daha fazla karbon salınımına neden oluyor. Bu gidişatı yavaşlatmak için dizel motor kullanımını, binaların yalıtımının güçlendirilmesini, güneş ve rüzgar gibi yeşil enerjilerden daha çok faydalanılmasını teşvik eden politikalar üretiliyor. Ancak Sinn’e göre, küresel ısınmayı azaltmaya yönelik mevcut politikalar etkisiz. Biyoyakıt kullanımının teşvik edilmesi gibi bazı politikalarsa düpedüz zararlı. “Yeşil Paradoks” kitabın bu noktada çıktığına vurgu yapan Sinn’e göre fosil kaynaklı enerji tüketiminin azaltılacağı beklentisi, aslında iklim değişikliğini hızlandırıyor. Sinn, bu paradoksa kışkırtıcı bir çözüm öneriyor.

Künye Bilgisi
Yeşil Paradoks: Küresel Isınmaya Arz Yanlı Yaklaşım
Yazar: Hans-Werner Sinn
Çeviren: Mehmet Evren Dinçer
Fiyat (KDV Dâhil): 26 TL
ISBN:  978-605-9389-15-0
Barkod: 9786059389150
Ürün Sırası: 106
Ana Kategori: Ekoloji, Ekonomi
Ebat: 13,5 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 217
Kapak Türü: Karton Kapak
Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

 

kup@ku.edu.tr
www.kocuniversitypress.com
www.kocuniversitesiyayinlari.com

Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.

Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.

Maddiyat dizisiyse Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.

KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.