Doğru Aydınlatma Kaza Riskini Azaltıyor!

Son 40 yıl içinde yapılan birçok çalışma, yollarda ve kamusal alanlarda, güvenlik için aydınlatmanın önemini gösteriyor. Düşük enerji tüketimi ile dünyada kullanımı hızla yaygınlaşan LED teknolojisi ve akıllı kontrol sistemlerinin kullanımı ise trafik kazalarını önlemede büyük önem taşıyor.

Trafikte güvenliğe dikkat çeken ve trafik kazalarında LED’in önemine vurgu yapan Schréder Aydınlatma Genel Müdürü Zeynep Akkaya, “Trafikte aydınlatma çok önemlidir. Araştırmalara göre uygun ve yeterli yol aydınlatması bulunan yollarda trafik kazalarında en az % 30 oranında azalma tespit edilmiştir. Aydınlatma, rahat görünüm sağladığı için karanlıkta oluşan kazaların sayısını ve şiddetini önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca aydınlatmanın, suçların azalmasında ve güvenlik görevlilerinin veriminin artmasında rolü büyük” diye konuştu.

Zeynep Akkaya
Zeynep Akkaya

Dünyanın en köklü dış aydınlatma şirketlerinden Schréder, güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmaya yardımcı olan aydınlatma ürünleri ve sistemleri ile kullanıcılara şehirde rehberlik ediyor. “Doğru aydınlatma” sağlamayı kendisine hedef olarak belirleyen Schréder’in kaliteli aydınlatma çözümlerindeki uzmanlığı ve ürünleri güvenli bir alan oluşturmak için büyük önem taşıyor. Schréder, teknik, estetik, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık açısından ışığı olabilecek en iyi şekilde kullanmak anlamına gelen doğru aydınlatma sayesinde güvenilir ortamlar oluşturuyor.

Güvenlik ve enerji tasarrufunu birleştirmenin ışık yolu: LED

Son zamanların aydınlatma devrimi diye nitelendirdiğimiz LED ürünleri ve kontrol sistemleri farklı kullanım fonksiyonları sayesinde akıllı şehirlerin başrol oyuncuları konumunda. Schréder, kontrol sistemleri ile LED’in verimliliğini birleştirerek, hareket algılama sistemleri ile çalışan pek çok “ihtiyaca göre ışık” çözümünü sunuyor. Akıllı kontrol sistemlerine entegre edilebilen trafikte hız algılama ve yön tanımlama sensörleri ile aydınlatma kontrol ediliyor ve bu sayede trafikte güven ve enerji tasarrufu sağlanıyor.

Schréder’in ışığı kontrol etmenin ötesinde, işletme ve izleme konusunda farklı seçenekler sunduğunu ifade eden Akkaya, “Dış mekan aydınlatmasında verimlilik sağlayan akıllı kontrol sistemi Owlet’i geliştirdik. Günümüzde kullanılan network entegrasyonu olan akıllı cihaz sayısı dünya üzerinde yaşayan insan nüfusunu aşmış bulunuyor ve şehirler artık akıllı şehir konseptini benimsemeye başladı. Schréder’in tescilli bir markası olan ve ihtiyaca yönelik aydınlatma sağlayan Owlet IOT kontrol sisteminin sunduğu seçenekler ile akıllı şehirlerin bir parçası olmak mümkün” dedi.

Akıllı kontrol sistemi Owlet ile verimlilik sağlayın

Aydınlatmanın etkin kullanımı üzerine tasarlanan ve en gelişmiş uzaktan yönetim sistemini sağlayan yeni Owlet lOT platformunun, kullanım kolaylığı sağladığını söyleyenAkkaya, “Owlet IOT her tür sensörden (hava, trafik, hava kalitesi) aldığı bilgiyi toplayıp ileterek, bu şekilde dış aydınlatma sisteminin genel performansını en üst seviyeye çıkartırken akıllı bir çevrenin merkezi öğesi haline geliyor. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip gösterge paneli üzerinden kullanıcılar akıllı enerji altyapılarını verimli bir şekilde yönetebiliyor. Trafik ve karayollarında da bu sistemi kullanarak araçların hızını kontrol etmek mümkün, sistem bize önemli konularda ipuçları veriyor” diye konuştu.

Schréder, “Aydınlatmanın Ötesinde Çözüm Ortağınız”

Shréder’in aydınlatma çözümleri, güvenliği sağlama konusunda aydınlatmanın da ötesine geçiyor ve video kameralar, kentsel malzeme (güvenlik bariyerleri…), etkileşimli araçlar (hız algılama, yön tanımlama), acil durum teçhizatı (işaret aydınlatma, acil durum çıkışları…), iletişim cihazları (alarm butonu…) gibi birçok fonksiyonu bir arada sunarak bir çözüm ortağı oluyor.owlet_registration-process


Schréder hakkında:

Dünya çapında 48 şirketi ile Schréder, Aydınlatmanın Ötesindeki Çözüm Ortağınız. Kullanıcıların deneyimleyeceği ve yöneticilerin işletme alanındaki faydalarını artırabileceği kamusal ve özel alanları güvenli, rahat, sürdürülebilir ve akıllı ortamlara dönüştürmek için akıllı çözümler tasarlıyor ve geliştiriyor. Schréder aydınlatma, kumanda sistemleri, finansman ve çok daha akıllı özellikler (CCTV, WLAN, EV şarj sistemleri…,) dahil, tasarımdan satış sonrası desteğe kadar tek çözüm ortaklığı sunuyor.

Schréder’in Türkiye’deki Çalışmaları hakkında:

Türkiye’de, aydınlatma tasarımı ve çözümleri alanında adını gerçekleştirdiği Karadeniz Sahilyolu Tünelleri, Arkun Tüneli, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü otoyol aydınlatma çalışmaları ve muhtelif otoyolların aydınlatma tasarımı ve uygulamaları ve İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin tüm dış aydınlatması, Samsun Sheraton dış cephe aydınlatması, Karaköy Balıklıhan cephe aydınlatması, Adana Pozantı otoyolu aydınlatması projeleriyle duyuran Schréder, Belçika’da kurulduğu 1906 tarihinden itibaren dünyanın dört bir tarafında proje ve uygulama anlamında gerçekleştirdiği aydınlatma çözümleri ile tanınıyor. Güvenli, sürdürülebilir ve yönetilebilir aydınlatma tasarımı ve mühendisliği anlayışını tüm çalışmalarında temel dayanak noktası olarak belirleyen Schréder, dünyada yüzlerce kentin, otoyolun ve tünelin aydınlatmasını gerçekleştiren marka olarak biliniyor.