Bozlu Art Project Mongeri Binası, 17 Mayıs – 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye sanatının bilinen sanatçılarının, bilinmeyen işlerine odaklanan “Aykırı İşler” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.
“Aykırı İşler”
Sergi
Sanatçılar: Halil Akdeniz, Ercan Akın, Ali Alışır, Özdemir Altan, Cihat Burak, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, İnci Eviner, Murat Germen, Can Göknil, Meriç Hızal, Tülay İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Nur Koçak, Gamze Taşdan, Ömer Uluç
Küratör: Oğuz Erten
Tarih: 17 Mayıs – 31 Ağustos 2024
Yer: Bozlu Art Project Mongeri Binası, Şişli / İstanbul
Küratörlüğünü Oğuz Erten’in üstlendiği sergi, “Aykırı İşler” başlığı ile sergide yer alan sanatçıların daha çok bilinen veya içerik anlamında yeniden aykırı okumalarına açık işlerine odaklanıyor. Sergide Halil Akdeniz, Ercan Akın, Ali Alışır, Özdemir Altan, Cihat Burak, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, İnci Eviner, Murat Germen, Can Göknil, Meriç Hızal, Tülay İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Nur Koçak, Gamze Taşdan, Ömer Uluç gibi sanatçıların yapıtlarına yer veriliyor.

Sanat tarihine bilinen kliklerin dışında bakmaya ve okumaya imkân veren bu sergi, aynı zamanda yeni ve alternatif bir sanat tarihi yazımının da mümkün olduğunu ortaya koyup, yeni düşünce biçimlerine yol açmayı hedefliyor.
