“Deprem Sonrası Barınma Halleri” Eğitim Programı 25-29 Eylül Tarihlerinde Çevrim İçi Gerçekleşecek!

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Deprem Sonrası Barınma Halleri” eğitim programı, 25-29 Eylül 2023 tarihlerinde çevrim içi gerçekleştirilecek.


“Deprem Sonrası Barınma Halleri”
Eğitim Programı

Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma
Katılım:
Türkiye ve KKTC’deki Üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf Mimarlık ve İç Mimarlık Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine Açık
Başvuru: Çevrim İçi Başvuru Formu
Tarih: 25-29 Eylül 2023
Yer: Çevrim İçi, Microsoft Teams Meeting


Etkinlik Tanıtım Metninden: 

Deprem sonrası barınma üniteleri; afetlerden etkilenenlerin iyileşmeleri için alternatif seçenekler sunarken barınmalarını destekleyen aşamalı bir süreci de tanımlamaktadır. Deprem sonrası barınma ihtiyacına yönelik çağdaş, yenilikçi, çevresel faktörler, teknik gereksinimler ve sosyo-kültürel değerler ile uyumlu; ayrıca kullanıcının yeniden kendi evini inşasına fırsat verebilecek tasarımların gerekliliği yaşanılan son depremlerle bir kez daha anlaşılmıştır.

Buradan hareketle “Deprem Sonrası Barınma Halleri” başlıklı eğitim programının birincil amacı deprem sonrasında ihtiyaç duyulan “acil barınma” ve “geçici barınma” üzerine mekân tasarım önerileri geliştirmektir.

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık ve İç Mimarlık lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olan eğitim; öğrencilerin özellikle deprem sonrası barınma ihtiyacını çözebilecek deneyimler kazanması ve mezun olduklarında afet sonrası acil ve geçici mekân tasarımı ve üretiminde hızlı çözümler geliştirmesine imkân verecektir. Ayrıca deprem gerçeğiyle sıklıkla karşılaşma durumu düşünüldüğünde bu eğitimin öğrencilerde farkındalık yaratacağı öngörülmektedir.

Eğitim programı iki adımda planlanmıştır. Birinci adımda, deprem sonrası fizyolojik ve psikolojik sağlık, geçici barınma mekânları, konut tasarımı, yapı sistemleri ve ilgili mevzuatlarla hakkında konunun uzmanları tarafından teorik bilgiler verilecektir. İkinci adımda ise deprem sonrası acil ve geçici barınma mekân tasarım önerileri geliştirmelerine yönelik çevrimiçi atölye çalışması gerçekleştirilecektir.

Katılımcı olmak isteyenlerin, lisans düzeyinde ilgili bölümlerin 3. veya 4. sınıf öğrencisi veya lisansüstü düzeyinde mimarlık ve iç mimarlık anabilim dallarından birinde yüksek lisans öğrencisi olmaları gerekiyor. Eğitime katılmak için başvuru formunu doldurup 15 Eylül 2023 tarihine kadar istenen belgeleri yükleyerek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Eğitim etkinliğini tamamlayan katılımcılara, katılım belgesi verilecek.
“Deprem Sonrası Barınma Halleri” eğitim programı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.