Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi “GEMSS’23” için Başvurular Açıldı!

The Circle, Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi GEMSS’23’ün üçüncü edisyonunu duyurdu. GEMSS’23’e katılım için son başvuru tarihi 18 Haziran.


“Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi – GEMSS’23”

Seçici Kurul: Alexis Şanal, Ertuğ Uçar, Matthew Warner, Merve Bedir, Sinan Logie, Yılmaz Değer, Zehra Akdemir Veryeri
Moderatör:
Sait Ali Köknar
Başvuru: Çevrim İçi Başvuru Formu
Son Başvuru Tarihi:
9 Temmuz 2023 Pazar*
Değerlendirme Süreci: Temmuz 2023
Sonuçların İlanı: Ağustos 2023
Yan Etkinlikler: Kasım – Aralık 2023
Ödül Töreni: Kasım 2023
Basılı Yayın: Sonbahar 2023
Uluslararası Sergi: İlkbahar 2024


İki yılda bir düzenlenen Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, geleceğe yön verecek 40 yaş altı genç mimarların ulusal ve uluslararası platformlardaki tanınırlıklarını artırmayı ve mimarlığa dair güncel bir arşiv oluşturmayı hedefliyor.

GEMSS, mimarlık kültürüne katkı sağlayan mimari, düşünsel, bilimsel, sanatsal ve sosyal boyutlarda işler üretmiş ve yayınlamış bütün bireysel, ekip ve çok disiplinli pratiğe açık. GEMSS, kapsayıcı yapısıyla geleceğin mimarlığını şekillendirecek genç pratiklerin hangi merkez ve alternatifleri odağında işler ürettiklerini görünür kılarak mimarlığın çeşitliliğini vurguluyor.Tüm konu ve pratiklere açık olmakla beraber, GEMSS’23, büyümenin sınırındaki dünyamızda sürdürülebilir, katılımcı ve inovatif tasarım yaklaşımları sergileyen genç pratiklerin girişimciliklerini destekleyecek.

GEMSS’23’ün multidisipliner seçici kurulu, mimarlık kültürüne katkı sağlamış profesyonel mimarlar, sanatçılar, akademisyenler, düşünürler ve sektör temsilcilerinden oluşuyor. Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen Seçici Kurul’da Alexis Şanal, Ertuğ Uçar, Matthew Warner, Merve Bedir, Sinan Logie, Yılmaz Değer, Zehra Akdemir Veryeri yer alıyor.

GEMSS’23 seçkisi 2023 Sonbaharında The Circle Space’te gerçekleşecek sergide ziyaretçilerle buluşacak; sergiye yan etkinlikler, çevrim içi yayınlar ve seçki kitabı eşlik edecek. Serginin 2024 yılı ilk baharında Almanya’ya, son baharında Suudi Arabistan’a taşınması planlanıyor.

Başvurular 18 Haziran 2023 tarihine kadar thecircle-o.com/gemss23-basvuru adresinden dijital form aracılığı ile yapılabilir.

Ayrıntılı bilgi için: thecircle-o.com/gemss23


*Serginin 18 Haziran 2023 olan son ziyaret tarihi 21 Haziran 2023 tarihinde 9 Temmuz 2023 olarak değiştirilmiştir.