(İTÜ)’den Uluslararası ATÖLYE Katılımı için Açık Çağrı: “Konumlu Pedagojilere dair Hikayeler, Mimarlık ve…”

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, 3-4 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek “Konumlu Pedagojilere dair Hikayeler, Mimarlık ve…” (Stories of Situated Pedagogies in Architecture and …) başlıklı uluslararası atölye çalışmasına katılım için açık çağrı yayınlandı. Katılım için son başvuru tarihi: 26 Mayıs 2023.


“Konumlu Pedagojilere dair Hikayeler, Mimarlık ve…”
(Stories of Situated Pedagogies in Architecture and …)
Uluslararası Atölye Çalışması

Açık Çağrı: 26 Nisan-26 Mayıs 2023
Katılımcıların Duyurulması: 7 Temmuz 2023
Atölye Çalışması: 3-4 Ekim 2023


Açık Çağrı Metni:

“Konumlu Pedagojilere dair Hikayeler, Mimarlık ve…” başlıklı uluslararası atölye, eleştirel mekânsal pratiklerle ilgilenen mimarlık ve diğer alanlardaki konumlu pedagoji deneyimlerine ilişkin hikayelerini paylaşmaya istekli eğitimcileri ve öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyor. Eğitim alanındaki kişisel deneyimlerine eleştirel karşılıklar üretmek isteyen herkesi bu atölye çağrısına başvurmaya davet ediyoruz. Atölye öncesinde katılımcılar arası hakemlik süreçleri, atölye sırasında yuvarlak masa oturumları ile İstanbul’da alan gezileri ve atölye sonrasında ise yayın için iş birlikleri aracılığıyla oyunlu ve üretken bir etkileşim ortamı düşlüyoruz.

Geleneksel sunumlu konferansların aksine haritalama pratiklerinin eşlik edeceği oyunlu çalışmalar, masa etrafında hikaye anlatımları ve tartışmaların yer alacağı 1,5 günlük bu atölyeye 3-4 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliği yapacak.

Daha fazla bilgi, gelişmeler ve başvurular için atölye web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için: sarpeistanbul@gmail.com‘a mail atabilirsiniz.