(Sinemasal Akademi) Hatay’da Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıran sosyal girişim Sinemasal, 2013’ten bu yana 46 ilde 1.000’den fazla köyde, sinema başta olmak üzere birçok kültür sanat faaliyetini çocuklarla buluşturan festivaller düzenledi. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremle birlikte kolları yeniden sıvayan ekip; çocuk ve genç hedef kitlelere yönelik eğitim, kültür ve sanat odaklı içerikler üreten, bu alanlarda çalışan eğitmenlere, sanatçılara, sivil toplum çalışanlarına, sosyal girişimcilere, aktivistlere ve gönüllü ekiplere çağrıda bulunuyor.

Depremin ardından gönüllüler ve profesyonel ekiplerle bölgede çalışmalarına başlayan Sinemasal, Hatay’da çadır kent ve konteyner kentlerin çevresinde, Antakya ve Defne’de 5-17 yaş arası çocuk ve gençlere temas etmek amacıyla Sinemasal Akademi kampüslerini tasarladı.

Birlikte üreterek dayanışmayı büyütmek, deprem bölgesinde yeniden inşa sürecini kolaylaştırmak, Hatay’daki Sinemasal kampüslerinde çocuklar ve gençlerle bir arada olmak için https://www.sinemasal.org/post/gonullu-egitmen-basvurulari bağlantısında yer alan başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Sorularınız için info@sinemasal.org adresine e-posta gönderebilirsiniz.