“UrbanTalks” (Ka x Assembly)’de: Nereden Geliyor Bu Kent Sevdası?

Ka Atölye iş birliğiyle kent yürüyüşlerini sürdüren Urbanwalks.ankara’nın kurucuları Cem Dedekargınoğlu ve Cemre Gökpınar, 21 Aralık’ta UrbanTalks kapsamında sanatçı Eda Gecikmez’i ağırlayacak. 


“Urban Talks #02”
Nereden Geliyor Bu Kent Sevdası?

Konuşmacılar: Cem Dedekargınoğlu, Cemre Gökpınar, Eda Gecikmez
Katılım:
Ücretsiz, Kayıt Gerekli
Tarih: 21 Aralık 2022 Çarşamba | saat:
19.00 – 20.30
Yer: Ka x Assembly One Tower, Oran, Kudüs Cd., Çankaya/Ankara


Etkinlik Tanıtım Metninden:

Bugüne kadar yürüyerek deneyimlediğimiz kent mekânını; kentin çeşitli tarihsel katmanları, önemli aktörleri ve kavramları üzerinden tartışacağız. Her etkinlikte aramıza katılacak konuklarımızla, kâh oturup kâh kalkarak, bir parçası olduğumuz yapılı çevreyi ve onun paydaşlarını birlikte keşfetmeye çalışacağız.

İkinci konuşmamızda konuğumuz İstanbullu ve Ankaralı sanatçı Eda Gecikmez olacak. Kendisinin eğitim sürecinden, yurt içindeki ve yurt dışındaki sanatsal ve kentsel deneyimlerinden, yaşama bakışından ve kentle kurduğu etkileşim biçimlerinden konuşacağız. Bunu yaparken daldan dala atlayarak son on yılın önemli olaylarına, yaşamımızı biçimlendiren önemli isimlere ve hafıza mekanlarına değinmeyi de ihmal etmeyeceğiz.

Ka x Assembly One Tower’da gerçekleşecek etkinlik için yerinizi buradan ayırtabilirsiniz. Biletler ücretsiz, katılım ise 50 kişi ile sınırlıdır.

Ayrıntılı bilgi için: www.kaatolye.shop/


Eda Gecikmez
2010’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında bir yıl İspanya Valencia Politeknik Üniversitesi San Carlos Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gördü. 2015’te Cittadellarte – Fondazione Pistoletto, Biella, İtalya ve Kultivera, Tranås, İsveç’te sanatçı misafir programına davet edildi. 2016-2017 yıllarında Beyrut’da, Ashkal Alwan Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği Home Workspace Sanat Eğitimi Programı’nı tamamladı. 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans derecesini aldı. 2004 yılından başlayarak eserleri birçok sergi ve sanat projesinde yer aldı. Eda Gecikmez’in son dönem çalışmalarının konusunu beden ve mekân kavramları ile ilişkili cinsiyet, kimlik ve kent politikaları oluşturur. Toplumsal ve siyasi dönüşümleri, sanat tarihi ile ilişkilendirerek geçmişten ve olası gelecek tahayyüllerinden bir perspektifle günümüze odaklanır. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü’nde Sanatta Yeterlik Programı’na devam eden Gecikmez, Galeri Nev tarafından temsil edilmektedir. Sanatçı, İstanbul ve Ankara’da yaşamakta ve çalışmaktadır.