“Nimri Köyü Kazım Hasan Bademliği Açık | Yarı Açık Alan ve Atölye Mekânı Tasarımı Öğrenci Mimari Proje Yarışması” için Son Başvuru Tarihi 28 Ekim!

Nimri Köyü Kazım Hasan Bademliği Açık | Yarı Açık Alan ve Atölye Mekânı Tasarımı Öğrenci Mimari Proje Yarışması, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi mimarlık bölümüne kayıtlı lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor.


“Nimri Köyü Kazım Hasan Bademliği Açık | Yarı Açık Alan ve Atölye Mekânı Tasarımı Öğrenci Mimari Proje Yarışması”

Yarışmanın İlanı: 12 Ekim 2022 Çarşamba
Soru Sorma için Son Tarih: 21 Ekim 2022, Cuma | saat: 17.00
Yanıtların İlanı: 23 Ekim 2022 Pazar
Son Başvuru Tarihi: 28 Ekim 2022, Cuma | saat: 17.00
Ön Başvuru Değerlendirme Sonucu İlanı: 31 Ekim 2022 Pazartesi
Önerilerin Geliştirilmesi ve Sunum Aşaması: 9 Aralık 2022 Cuma – 11 Aralık 2022 Pazar
Jüri Değerlendirmesi: 11 Aralık 2022 Pazar
Uygulama Detayları: 27 Ocak 2023 Cuma


Elazığ ilinin Keban ilçesine bağlı Nimri Köyü’nde yer alan “Kazım Hasan Bademliği” proje çalışma alanı olarak belirlenmiş. Yapılacak olan önerilerde etkinlikler kapsamında yazın, ilkbahar, sonbahar ve/veya kışın düzenlenen eğitim, atölye, açık hava seminer – toplantılar, Nimri Kullukları Sanat Projesi kapsamında yapılan eserleri ziyarete gelen turist kafilelerinin ağırlandığı ve yemek yenebilen bir alan, farklı disiplinlerden sanatçılara yönelik rezidans amaçlı bir çalışma – yaratım alanı, performans sanatçıları için gösteri pisti olarak her mevsimde kullanılabilecek, çok amaçlı bir platform ve
örtü elemanı tasarımı bekleniyor.

Bu doğrultuda hem atölyelerde kullanılmak üzere hem de yılın diğer zamanlarında yerel halkın kullanabileceği oturma, bekleme, dinlenme, çeşitli işlerin yapılabileceği tezgâh alanının da düşünülmesi gerekiyor. Aynı zamanda yarışmacılardan yapılan üretimlerin (Resim, heykel, obje vb. gibi) kısa süreli sergilerinin yapılabileceği yarı açık sergi alanı tasarımı da bekleniyor.

Tasarlanacak örtü elemanı, kent mobilyaları, kapalı mekânlar (alt yapı, su ve enerji kullanımı dahil) ve sergi alanlarının ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilirlik kriterleri dikkate alınarak, bulunduğu çevre ile uyumlu
yerine aitlik hissini verebilecek, yerel ve doğal malzemeler ile prefabrik, kolay ve kısa sürede uygulanabilir, coğrafi yapı ve iklim koşullarına dayanıklı ve güvenli olması, gelişme ve büyümeye elverişli esnek tasarıma sahip olması bekleniyor.

Yarışma süreci; tasarım, uygulama projesi geliştirme ve yerinde uygulama aşamalarını kapsıyor. Jüri değerlendirmesinden sonra seçilen proje, uygulama atölyesi ile birlikte detaylandırılıp sonuçlanacak. Yarışmaya öncelikle mail yoluyla başvuru yapılacak. Seçilen öğrencilerden gruplar oluşturulacak ve atölye süreci başlayacak. Proje tasarımına yönelik olan 9-11 Aralık 2022 tarihli tasarım atölyesinde, gruplar proje önerilerini geliştirecek ve 11 Aralık 2022 tarihinde yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek. Yarışma kapsamında birinci olacak ekibe 15.000 TL ödül verilecek. Ayrıca kazanan proje yerinde uygulanacak.

Seçici Kurul Üyeleri

Prof. Dr. Yüksel Demir | Jüri Başkanı, İTÜ
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gün | İTÜ
Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu | İTÜ
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan | Ressam, Akademisyen
Dr. Kenan Öztürk | Tarihçi, Sanat Yönetmeni
Özgül Öztürk | Mimar, Döngüsel Tasarım
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Polat | Fırat Üniversitesi

Yarışmanın katılım koşulları ve diğer konularla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.