(Müze Evliyagil)’de Yeni Sergi: “Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir”

Müze Evliyagil, küratörlüğünü Beral Madra’nın üstlendiği “Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir”* sergisini, 15 Ekim 2022 – 16 Temmuz 2023 tarihleri arasında ağırlamaya hazırlanıyor.


“Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir”
Sergi

Küratör: Beral Madra
Sanatçılar: Ahmet Doğu İpek, Alaettin Aksoy, Ali Elmacı, Altan Gürman, ANSEN, Ardan Özmenoğlu, Avni Arbaş, Bedri Baykam, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burcu Perçin, Burhan Doğançay, Can Akgümüş, Deniz Aktaş, Eren Eyüboğlu, Erol Akyavaş, F. Murat İrtem, Fahrelnissa Zeid, Feyhaman Duran, Fikret Mualla, Fırat Engin, Gülşah Bayraktar, Gülsün Karamustafa, Günnur Özsoy, Hakkı Anlı, İbrahim Balaban, İnci Eviner, Kemal Seyhan, Komet, Mehmet Güleryüz, Mithat Şen, Mübin Orhon, Murat Akagündüz, Murat Germen, Murat Morova, Mustafa Horasan, Nejad Melih Devrim, Nejat Satı, Neş’e Erdok, Ömer Uluç, Osman Dinç, Seçkin Pirim, Selim Cebeci, Selim Turan,
Selma Gürbüz, SENA, Seyhun Topuz, TUNCA, Yüksel Arslan, Yuşa Yalçıntaş
Tarih: 15 Ekim 2022 – 16 Temmuz 2023
Yer: Müze Evliyagil, İncek / Ankara


Müze Evliyagil ve PAPKO koleksiyonlarından seçilmiş 49 sanatçının eserlerini bir araya getiren “Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir” isimli sergi, bu coğrafyada üretilmiş Modern ve Çağdaş Sanatı her iki koleksiyon ekseninde ele alarak kent, beden ve imgelem kavramlarına odaklanıyor.

“Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir” sergisi, Perşembe – Pazar günleri arasında Müze Evliyagil’de görülebilir. Sergi hakkında ayrıntılı bilgi için Müze Evliyagil’in web sitesi ve sosyal medya sayfaları (Instagram, Facebook) takip edilebilir.


*Gerhard Richter, Text Writings, Interviews and Letters 1961-2007 Thames & Hudson, 2009, p.121