(TÜRKÇİMENTO)İTÜ Beton Kano Yarışması”nda Kazananları Ödüllendirdi!

TÜRKÇİMENTO, Altın Sponsor olduğu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Kulübü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Beton Kano Yarışması”nın kazanan öğrencileri ile bir araya geldi.

İTÜ Göleti’nde düzenlenen “Beton Kano Yarışması”nda bu yıl Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı birinci gelirken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaoğlan Takımı ikinci ve Yozgat Bozok Üniversitesi Beton Kano Takımı ise üçüncü oldu. Yarışmada ikinci olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaoğlan Takımı’na ödülü, TÜRKÇİMENTO İK & İdari İşler Sorumlusu Elif Uzun tarafından verildi.

“Beton Kano Yarışması” kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin yapı malzemesi, beton ve yapısal tasarım konularındaki teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmesini sağlayarak betondan kano tasarlıyor. Ardından bu kanolarla takımlar yarışıyor.

Üniversite öğrencilerinin kendi imkânlarıyla çimentonun bağlayıcı gücünü kullanarak farklı yapı malzemelerini yaratıcı şekilde bir araya getirdikleri kanolarla katıldıkları yarışmayı izleyen seyirciler de üniversite öğrencilerinin heyecanına ortak oldu.


TÜRKÇİMENTO 
TÜRKÇİMENTO, 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 51’i entegre, 15’i öğütme tesisi olmak üzere, toplam 66 tesisi temsil etmektedir. TÜRKÇİMENTO, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş bir temsilcisidir. Türkiye çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÜRKÇİMENTO, aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir. Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÜRKÇİMENTO, Türkiye çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.