“Bir Dünya Mirası: Patara İmparator Nero Deniz Feneri” HERITAGE İSTANBUL 2022 Konferanslarında!

Kültürel miras etkinliklerinden biri olan Heritage İstanbul kapsamında “Bir Dünya Mirası: Patara İmparator Nero Deniz Feneri” isimli oturum, 12 Mayıs Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Salonunda gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Arkeolog, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Başkanı Nezih Başgelen’in yapacağı oturuma, Akdeniz Üniversitesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cenk Üstündağ katılacak.


“Bir Dünya Mirası: Patara İmparator Nero Deniz Feneri”
Panel

Moderatör: Nezih Başgelen
Konuşmacılar: Havva İşkan Işık, Cenk Üstündağ
Tarih: 12 Mayıs 2022 Salı | Saat: 14.30 – 15.15
Yer: İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Salonu, Şişli / İstanbul
Katılım: Ücretsiz, Kayıt Gerekli


Panelin konuklarından Prof. Dr. Havva İşkan Işık, 1990 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün üç kurucu üyesinden biri. Antalya Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde akademik faaliyetlerine ve projelerine devam ediyor. 1988 yılından bu yana Patara Antik Kenti‘nde çalışıyor. 2009’dan beri oradaki kapsamlı kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. İTÜ Mimarlık Fakültesi‘nde öğretim üyeliği yapan Dr. Cenk Üstündağ ise İTÜ ARI Teknokent‘te yer alan ve tarihi yapıların onarım ve güçlendirilmesinde yenilikçi yöntemler geliştiren ve uygulayan Portneo Bilim ve Yapı Teknolojileri A.Ş. firmasının kurucusu.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt için web sayfası incelenebilir. Heritage İstanbul 2022 hakkında daha fazla bilgi için bi_özet‘in önceden yer verdiği ilgili haberi incelenebilir:

https://biozetdotcom.wpcomstaging.com/2022/03/18/heritage-istanbul-mayista-gerceklesecek/