8. Uluslararası Sinop Bienali Nisan Ayı Etkinlikleri BAŞLADI!

Kültür ve sanat temelli işlere yer veren 8. Uluslararası Sinop Bienali Nisan ayı etkinlikleri başladı. Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl çevrim içi düzenlenen Sinopale, geçmiş bienal etkinliklerinde yer almış alanında uzman konukları ağırlıyor.


8. Uluslararası Sinop Bienali – Sinopale
Çevrim İçi Nisan Ayı Etkinlikleri

Katılım: Herkese Açık


Çağdaş sanat aracılığıyla, katılımcılığı, kolektif düşünce  üretimini ve kollektif eylemi teşvik eden Sinopale‘nin 8’incisi “ileri dönüşüm” kavramını soyut olarak ele alıyor. İki yılda bir gerçekleştirilen etkinlik, kentlinin kendi yaşam alanlarını yeniden algılaması, kent  sorunları üzerine düşünmesi, tarihsel belleğin paylaşımı, daha iyi bir yaşam alanı oluşturmaya yönelik olarak kentsel, ulusal ve uluslararası düzeylerde çalışmayı amaçlıyor.

Jonatan Habib Engqvist’in moderatörlüğünü üstlendiği “Büyüyen Her Şeyi Düşünmek” söyleşi serisinin altıncısına Eric van Hove konuk olacak. Etkinlikte Hove‘un, Sinopale 1 için ürettiği “Anadolulu Bir Kadını Üzerine Bir Metragram” isimli işi hakkında konuşulacak.


“Büyüyen Her Şeyi Düşünmek VI”
Video – Röportaj

Moderatör: Jonatan Habib Engqvist
Sanatçı: Eric van Hove
Tarih: 6 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


Moderatörlüğünü Lars EbertMahir Namur ve Nil İlkbaşaran’ın üstlendiği “Çay Eşliğinde Canlı Bir Arşiv” isimli oturumun dördüncüsünde,  Sinopale’nin geçmiş küratörlerinden Işın Önol ve Aslı Çetinkaya, Sinopale gönüllülerinden Çağatay Şimşek, Erkan Akliman ve Gülşah Ediz ağırlanacak. Etkinlik katılımcılar, organizasyon ve sanatsal üretim süreçlerinde edindikleri deneyimleri ve izlenimleri paylaşacak.


“Çay Eşliğinde Canlı Bir Arşiv IV”
Oturum

Moderatör: Lars Ebert, Mahir Namur, Nil İlkbaşaran
Katılımcılar: Işın Önol, Aslı Çetinkaya, Çağatay Şimşek,
Erkan Akliman, Gülşah Ediz
Tarih: 13 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


Geçmiş 7 edisyonda yer alan yerel ve uluslararası sanatçılar, küratörler ve akademisyenler ile yerel STK’lar ve halk tarafından gerçekleştirilen kapsamlı prodüksiyonlara dayanan Sinopale’nin “Konuksever Deniz Projesi”, Karadeniz’in tarihine, coğrafyasına, politikasına ve kültürüne odaklanıyor.

“Konuksever Deniz Projesi”nin dördüncü bölümünde Alparslan Baloğlu, daha önceki çalışmalarıyla ilgili görsel bir dokümantasyon sunacak.


“Konuksever Deniz V”
Görsel Dokümantasyon

Küratör: Beral Madra
Sanatçı: Alparslan Baloğlu
Tarih: 20 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


Projenin beşinci bölümünde ise Yılmaz Vurucu ve Bahanur Nasya, önceki çalışmaları “İçimdeki Deniz”in devamı niteliğinde filmler sunacak. Henüz içeriği duyurulmayan dokümantasyon 20 Nisan Çarşamba günü Sinopale’nin web sayfasında yayımlanacak.


“Konuksever Deniz V”
Görsel Dokümantasyon

Küratör: Beral Madra
Sanatçılar: Yılmaz Vurucu ve Bahanur Nasya
Tarih: 20 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


Sinopale’yi ilişkisel bir karşılaşmalar sahası olarak ele alan “Sinopale’nin İlişkisel Atlası”, bienalin daha önceki edisyonlarında Sinop’ta üretilen ve sergilenen sanat eserleri aracılığıyla Sinop ile başka yerler arasında daha önce var olmayan veya görünmeyen ne tür bağlantıların ortaya çıktığını keşfetmeyi amaçlıyor.

Doreen Massey’nin kullandığı “ilişkisel coğrafya” kavramını bir çıkış noktası olarak ele alan proje, önceki Sinopale sergilerine katılmış bir grup sanatçının daha önce ürettikleri işleri bugünün bakışıyla yeniden değerlendirmek üzere davet ediyor. Proje kapsamında “Bugüne kadar Sinopale’de sergilenen tüm işlerin haritalandırılmasıyla Sinopale’nin daha geniş bir İlişkisel Atlası yapılabilir mi?” sorusu ile sanatçılardan Sinopale 8’deki sunumları hakkında yanıt aranacak.


 

“Sinopale’nin İlişkisel Atlası III”
Canlı Yayın

Küratör: Rana Öztürk
Sanatçı: Ronan McCrea
Tarih: 27 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


“Sinopale’nin İlişkisel Atlası” serisinin üçüncü bölümünde küratör Rana Öztürk eşliğinde Ronan McCrea çevrim içi bir gösterim sunacak. Serinin dördüncü bölümünde ise Johannes Vogl bir görsel dokümantasyon sergileyecek. Henüz içeriği belli olmayan gösterimler, 27 Nisan Çarşamba günü Sinopale sosyal medya hesabında duyurulacak.


“Sinopale’nin İlişkisel Atlası IV”
Canlı Yayın

Küratör: Rana Öztürk
Sanatçı: Johannes Vogl
Tarih: 27 Nisan 2022 Çarşamba
Saat: 20.00


8. Uluslararası Sinop Bienali etkinlikleri hakkında detaylı bilgi almak veya etkinliklere katılım sağlamak için Sinopale web sayfası ziyaret edilebilir.