(Kastamonu Entegre)’den Yeni Laminat Parke Koleksiyonu: “Floorpan Prime”

Floorpan Prime Bosphorus

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yeni laminat parke koleksiyonu Floorpan Prime’ı lanse etti. Dört tarafı derzli yapısı ve yeni impact yüzeyi ile fark yaratan Floorpan Prime, mekânlara derinlik katıyor. Evlerden ofislere ve mağazalara tüm kapalı yaşam alanlarının daha geniş ve ferah görünmesini sağlıyor.

 Gerçek ahşap yüzey hissini yaşatan Floorpan Prime koleksiyonunda sekiz farklı seçenek bulunuyor. Dünyanın ünlü köprülerinden ilhamla geliştirilen dekorlar Bosphorus, Mostar, Akashi, Golden Gate, Ralto, Normandiya, Erasmus, Harbour isimlerini taşıyor.

Çevre dostu üretimi belgeleyen Blue Angel (Mavi Melek) sertifikasına sahip ilk marka olan, EPD belgeli Floorpan laminat parke ailesinin yeni üyesi Prime, VOC emisyon ölçüm standartlarında en üst seviye olan A+ kalitesinde üretiliyor.

Avrupa standartlarında 32. sınıf AC4 seçeneğiyle 8 mm kalınlıkta üretilen, çizilmeye, aşınmaya, noktasal darbelere, UV ışınlarına ve sigara ateşine dayanıklı Floorpan Prime, üstün teknik özellikleri ile kullanıcılara 15 yıl garanti sunuyor. Koleksiyon, uzun süreli kullanım avantajının yanı sıra hızlı montaj imkanı, lekelerden etkilenmeyen, kolay temizlenebilir, hijyenik yapısı ve zeminden ısıtmaya uygun tasarımı ile de en çok tercih edilen laminat parkeler arasında yer alıyor.


Kastamonu Entegre
Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır. Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük beşinci şirketi olmuş, Avrupa’da ilk dört üretici arasına girmiştir.

Kastamonu Entegre, Türk Standartları’na uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB Faz II ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.