(İstanbul Sinema Müzesi) ve (Atlas 1948) Mart Ayını “Zühre” Programı Kapsamında Kadın Sanatçılarla Kutluyor!

İstanbul Sanat Müzesi (İSM) ve Atlas 1948, Mart ayı boyunca kadın sanatçıların etkinliklerine ev sahipliği yapacak. “Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri kapsamında; MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi, Canlı Süreç Atölyeleri, Yuvarlak Masa Sohbetleri, Performans Serisi, Workshop & Akademik Paneller, Başka Sinema ile Yerli Yönetmen Kadınlar Seçkisi + Seans Ardından Yönetmenler ile Söyleşi, Kısa Filmler Seçkisi ve Açık Çağrı: Solo Performans Gösterisi sanatseverlerle buluşacak.


MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi

Tarih: 4-5-6 Mart 2022
Yer: Atlas 1948, İstanbul


Atlas 1948 Sineması ile art house film seçkileriyle öne çıkan sinema dünyasının dijital platformu MUBI’nin beyaz perde iş birliği devam ediyor. “Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri kapsamında, 4-5-6 Mart tarihlerinde gerçekleşecek “MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi”nde; “Lübnan Semaları”, “Titane” ve “Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız” filmleri Atlas 1948 perdesinde gösterimde olacak.


“Başka Sinema ile Yerli Yönetmenler Seçkisi”

Tarih: 25-26-27 Mart 2022
Yer: Atlas 1948, Beyoğlu, İstanbul


“Zühre” projesi kapsamındaki bir diğer sinema etkinliği ise “Başka Sinema ile Yerli Yönetmenler Seçkisi” ile 25-26-27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Azra Deniz Okyay’ın “Hayaletler”, Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Görkem Yeltan’ın “Yemekteydik ve Karar Verdim” ile Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” filmleri Atlas 1948’de izlenebilecek. Programda ayrıca belirli seanslar sonrasında oyuncu, yönetmen ve yapımcılar ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Seçkideki tüm yönetmen söyleşilerinin moderasyonu ise Zeynep Dilara tarafından gerçekleştirilecek.


“Canlı Süreç Atölyeleri”
Tarih: 9-11 Mart 2022

“Yuvarlak Masa Toplantıları”
Tarih: 12-13 Mart 2022

“Performans Serisi”
Tarih: 16-20 Mart 2022
Yer:
İstanbul Sinema Müzesi, Beyoğlu, İstanbul


Zühre projesi kapsamında 9-11 Mart tarihleri arasında Canlı Süreç Atölyeleri düzenlenirken, 12-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek “Yuvarlak Masa Toplantıları”nda tiyatrodan plastik sanatlara, fotoğraftan illüstrasyona kadar sanatın birçok farklı disiplininde başarı kazanmış kadınlar, konuşmacı olacak. 16-20 Mart tarihleri arasında da İstanbul Sinema Müzesi, bağımsız kadın sanatçıların performanslarına ev sahipliği yapacak.


“Açık Çağrı: Solo Performans”

Tarih: 31 Mart 2022 Perşembe
Yer: Atlas 1948, Beyoğlu, İstanbul


“Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri Atlas 1948’de 31 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan “Açık Çağrı: Solo Performans” gösterimiyle sona erecek. Müzik, tiyatro, dans, şiir gibi sanatın birçok alanında, sadece kadın performatif sanatçılarının gösterimlerinden oluşacak.

This slideshow requires JavaScript.

Tüm etkinliklerin biletli olacağı “Zühre” programının takvimi İstanbul Sinema Müzesi veya Atlas 1948 Instagram hesaplarından takip edilebilir.