Designist İki Projesiyle “iF Design Awards 2022″de Finale Kaldı!

Ulus Evi

Designist, Lamartine Otel Taksim ve Ulus Evi projeleri ile mimari ve iç mimari kategorilerde Almanya merkezli “iF Design Awards 2022″de finale kaldı. Jüri değerlendirme sürecinin devam ettiği yarışmanın sonuçları Nisan ayında açıklanacak.  

İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü iç mimari projelere imza atan Designist, iF Design Awards 2022″de Lamartine Otel Taksim projesiyle Hotels, Spas, Restaurants, Bars” kategorisinde, Ulus Evi projesiyle ise “Residential” (Konut) kategorisinde finalist olarak yarışıyor. Almanya merkezli yarışmanın sonucu Nisan 2022’de açıklanacak. 

Mimari, İç Mimari, Ürün Tasarımı, Ambalaj Tasarımı, İletişim ve Hizmet Tasarımının yanı sıra Profesyonel Konsept, UX ve UI Tasarımı alanlarındaki başarıları onurlandırmak amacıyla 1953 yılında kurulan “iF Design Awards”, her yıl dünyanın farklı noktalarından yapılan çok sayıda başvuruyu 100 bağımsız uzmandan oluşan uluslararası bir jüri paneli ile değerlendiriyor.  

“iF Design Awards 2022”de “Hotels, Spas, Restaurants, Bars” kategorisinde finale kalan, Taksim Talimhane bölgesindeki Lamartine Otel, Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki Designist tarafından bir ek yapı ilavesiyle renove edildi. Adını otelin bulunduğu sokağa ismini veren ve 1800’lü yıllarda İstanbul’da yaşamış şair Alphonse de Lamartine’den alan Lamartine Otel’e proje kapsamında bir apartman yapısı eklenmiş.

İki yapı, orta bölümde oluşturulan amorf formlu bir duvar konseptiyle birleştirilmiş. Zemin katında resepsiyon bankosu, oturma alanları, ofisler ve bir lobi barın bulunduğu otel yapısında üst katlarda odalara; bodrum katta ise kahvaltı salonuna yer verilmiş. 

“iF Design Awards 2022”de “Residential” kategorisinde finalist olan Ulus Evi,  Boğaz manzarasına hâkim bir konumda yer alıyor. Ev sahibinin sanat eseri koleksiyonu için tasarlanmış olan evde büyük salonun tam ortasında yer alan iki sütun, mekândaki üç bölümün ayırıcısı olacak şekilde planlanmış.  Bu iki sütunu giydirmek için özel tasarımlı metal paneller kullanılmış. Tavanı keserek yukarıdan gelen dolaylı ışıklar eklendikten sonra, bu iki sütun mekânın odak noktası haline gelmiş.

“iF Design Awards 2022”de “Hotels, Spas, Restaurants, Bars”  kategorisinde finale kalan Lamartine Otel’de sakin ve huzurlu bir şehir oteli yaratmak hedeflenirken, “Residential” kategorisinde finalist olarak yarışan Ulus Evi’nde ise miminalist bir tasarım anlayışı benimsenerek ev sahibinin sanat eseri koleksiyonu için zarif bir atmosfer yaratmak amaçlanmış.

“iF Design Awards 2022” hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.


Lamartine Otel Künye:

İç Mimari Tasarım: Designist
Tasarım Ekibi: Aslı Arıkan Dayıoğlu, Gizem Acun, Görkem Karakan
Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Yılı: 2021
Proje Alanı: 1000 m²

Ulus Evi Künye:

İç Mimari Tasarım: Designist
Tasarım Ekibi: Aslı Arıkan Dayıoğlu, Merve Komar, Senanur Çelik, Osman Yılmaz, Zafer Akyüz 
Proje Yeri: Ulus, İstanbul
Proje Yılı: 2019
Proje Alanı: 240 m²


Designist Hakkında:

Aslı Arıkan Dayıoğlu 1995-2000 yılları arasında Rhode Island School of Design Üniversitesi’nde, İç Mimarlık Bölümü’nü birincilikle tamamladıktan sonra, Türkiye’ye 2000 yılında geri döndü. 2007 yılında Designist adı altında proje ve tasarım firmasını kurdu. Sıra dışı fikirler ve detayların peşinden koşan, mekanın ruhunu zenginleştirerek ona anlam katmayı amaçlayan Designist’in tasarıma yaklaşımı, renkleri harmanlayarak, geçmişin nüanslarını taşıyan çağdaş, maskülen ve aynı zamanda feminen ikonik yeni bir mekan algısı yaratmak üzerinedir. Aslı Arıkan Dayıoğlu, Designist çatısı altında profesyonel ekibi ile birlikte yurt içi ve yurt dışında birçok otel, restoran, ofis ve konut iç mimari projeleri üzerine çalışmaya devam etmektedir.