Mimarlık, kent ve tasarım alanlarında yayımlanan kitapların ele alındığı Exlibris AURA etkinlik dizisinin beşinci oturumu bugün saat 20.00’da çevrim içi olarak gerçekleşiyor. Aykut Köksal ve Yılmaz Değer’in moderasyonunu üstleneceği yayına Zühre Sözeri, Emre Zeytinoğlu ve Erdem Ceylan konuk olarak katılacaklar.
Exlibris AURA #5
Tarih: 26 Ocak 2022, Çarşamba
Saat: 20:00
Moderatörler: Aykut Köksal & Yılmaz Değer
Konuklar: Zühre Sözeri, Emre Zeytinoğlu & Erdem Ceylan
Katılım: Herkese Açık, Ücretsiz, Kayıt Gerekli
Mecra: Zoom + YouTube
- Emre Zeytinoğlu, “Kentin Labirenti ya da St. Louis’deki İyonik Sütun”, İstanbul 2021, Literatür Yayıncılık
- Adolf Loos, “Süsleme ve Cürüm”, İstanbul 2020, Arketon Yayınları
- Celal Esad Arseven, “Şehircilik (Urbanizm)”, İstanbul 1937, Devlet Basımevi
Serinin beşinci oturumuna, konuk konuşmacı olarak Zühre Sözeri, Kentin Labirenti ya da St. Louis’deki İyonik Sütun kitabının yazarı Emre Zeytinoğlu ve Süsleme ve Cürüm kitabının çevirmeni Erdem Ceylan katılacaklar.
Kayıtlı izleyicilerle Zoom üzerinden gerçekleşecek etkinlik aynı zamanda YouTube üzerinden de canlı olarak yayınlanacak. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Exlibris AURA serisinin geçmiş etkinliklerini ise AURA İstanbul‘un YouTube kanalında izleyebilirsiniz.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi (AURA İstanbul)
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.