“Bana Hikayeni Anlat” Açık Hava Sergisi Başlıyor!

Einav Vaisman

Paper street Co. imzalı katılımcı sanat projesi “Bana Hikayeni Anlat / Tell Me Your Story”, kitabın ardından yolculuğuna sergi ile devam ediyor. 20 sanatçının çocukluk hatıralarını bir araya getiren proje, Şişli Belediyesi’nin desteğiyle 10 Ocak’ta bir açık hava sergisine dönüşüyor.


“Bana Hikayeni Anlat / Tell Me Your Story” 
Sergi

Açılış Tarihi: 10 Ocak Pazartesi | Saat: 16.30
Tarih: 10 Ocak – 31 Ocak Pazartesi 2022
Yer: Abdi İpekçi Meydanı, Şişli / İstanbul

Sanatçılar: Ahu Akgün, Aya Talshir, Bora Aşık, Dror Cohen, Ecem Yüksel, Einav Vaisman, Gilad Seliktar, Gökçe İrten, Itzik Rennert, Jennifer İpekel, Keren Katz, Meltem Şahin, Mert Tugen, Michal Bonano, Roni Fahima, Sasha Zilberman, Selin Çınar, SENA, Shahar Kober, Vardal Caniş
Tasarım: Ayşe Zeynep Özbay
Editöryel Düzenleme: Alican Kutlay
Proje Kurgusu: Ayşe Zeynep Özbay, Elazar Zinvel,
İpek Özbay, Keren Katz


Ortak üretimden beslenen, “Tell Me Your Story” isimli kitap  diyalog yaratma amacıyla güçlerini birleştiren 10 Türkiyeli ve 10 İsrailli sanatçının  eşleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştı. Çocukluk anılarını birbirleriyle paylaşan sanatçılar, partnerlerinin hikâyesini kendi özgün diliyle resmetmişti.

Şimdi ise kitap, sayfalardan taşarak, Şişli sokaklarına yayılıyor. Renklerin duygulara karıştığı, çocukluğun saf ruhunun kelimelerden çizgilere döküldüğü, mesafelere rağmen ortak bağların vurgulandığı “Bana Hikayeni Anlat / Tell Me Your Story” etkileşime açık, temas kuran ve birliktelikten beslenen bir kamusal alan projesiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Renklere dönüşen hikâyelerin Abdi İpekçi Meydanı’ndan başlayan bir rota ile billboardlar aracılığıyla Şişli sokaklarındaki açık hava mecralarına yayılacağı sergi; katılımcı, erişilebilir ve deneyime açık bir kurguya sahip.

Sergide; Ahu Akgün, Aya Talshir, Bora Aşık, Dror Cohen, Ecem Yüksel, Einav Vaisman, Gilad Seliktar, Gökçe İrten, Itzik Rennert, Jennifer İpekel, Keren Katz, Meltem Şahin, Mert Tugen, Michal Bonano, Roni Fahima, Sasha Zilberman, Selin Çınar, SENA, Shahar Kober ve Vardal Caniş’in çalışmaları yer alıyor.

Sergi 31 Ocak 2022 tarihine kadar Şişli sokaklarında görülebilir. Sergiye dair ayrıntılı bilgi için Şişli Belediyesi web adresi veya Instagram sayfası takip edilebilir.