(Ferda Art Platform)’da ‘‘Âdemin Boy Aynası’’ İsimli Sergi 5 Ocak’a Kadar Devam Ediyor!

Seniha Ünay’ın ‘‘Âdemin Boy Aynası’’ isimli İstanbul’daki ilk kişisel sergisi 5 Ocak’a kadar Ferda Art Platform Proje Alanı’nda devam ediyor. Sanatçının medyada şiddetin temsiline odaklanan resimleri, izleyicileri medyanın fail, kurban ve şiddet anlatıları üzerine düşünmeye davet ediyor.


‘‘Âdemin Boy Aynası’’
Sergi

Sanatçı: Seniha Ünay
Tarih: 15 Aralık 2021 – 05 Ocak 2022
Yer: Ferda Art Platform, Şişli / İstanbul


Resim sanatçısı Seniha Ünay ‘‘Âdemin Boy Aynası’’ isimli sergisi ile yaşanmış şiddet olaylarını kullanılan yazılı ve görsel dille pornografik bir şiddet gösterisine dönüştüren medya anlatısını, kurbanın yokluğu üzerinden yeniden kurguluyor. Kurbanı görsel bağlamdan söküp çıkararak şiddetin öznesine ve salt şiddet eylemine ayna tutuyor.

Sanatçı, günlük hayatın sıradan bir parçası haline getirilen 3. sayfa haber estetiğindeki eril failin neredeyse dingin ve sistematik bir biçimde gerçekleştirdiği bu suç performansında yalnızlaştırarak izleyiciyi fail ile, faili ise suçu ile baş başa bırakıyor.

Ünay’ın kâğıt ve tuval üzerine yağlı boya ve mürekkep kullanarak ürettiği işleri Ferda Art Platform Proje Alanı’nda 5 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Sergi kataloğunu incelemek için: www.ferdaartplatform.com