Harvard Graduate School of Design’dan Yeni Podcast Serisi: “Design Now”

Harvard Graduate School of Design (GSD), en acil güncel tasarım soruları etrafında şekillenen Design Now adlı yeni podcast serisine başladı. 

GSD‘nin üç ayda bir yayınlanan yeni podcast serisi Design Now‘ın her bölümünde öğretim üyeleri, araştırmacılar, mezunlar ve öğrenciler küresel öneme sahip tek bir konu hakkında konuşacak. Design Now, okulda ve tasarım dünyasında gerçekleşen araştırmalar hakkında erişilebilir ve heyecan verici sohbetler sunacak. Ayrıca tasarımın kültür, siyaset ve toplum ile ilişkisi sorular üzerinden daha geniş bir kitleye tanıtılacak.

Design Now, 1 Aralık’ta yayınlanan açılış bölümünde, iklim krizini çeşitli tasarım perspektiflerinden değerlendiren beş araştırmacı ve uygulayıcıdan bilgi alıyor. Örneğin Seth Denizen, kentsel kanalizasyonun tarım arazilerini sulamak için kullanılmasını tartışırken; David Moreno Mateos, zarar görmüş ekosistemleri doğal durumlarına  geri döndürmeye dayanan bir sistem olan restorasyon ekolojisi hakkındaki görüşlerini özetliyor.

Mart 2022’de yayınlanması beklenen ikinci bölümde ise, dinleyiciler peyzaj mimarı Jill Desimini ve çevre gerontoloğu Emi Kiyota gibi araştırmacılardan bir yeri “sağlıklı” yapan karmaşık ve hatta bazen çelişkili etmenler hakkında bilgi alacak. Örneğin yaşlılar, –bu durum sosyal yaşamanın sağlığa faydalarından mahrum bırakıldıkları anlamına gelse bileCOVID-19 gibi bir tehdide karşı izole edilmeliler mi?

Podcast gelecek bölümlerde konut, sosyal adalet, teknoloji, kentleşme ve ulaşım gibi konulara odaklanacak.

Yapımcılığını Maggie Janik‘in ve sunuculuğunu Harriet Fitch Little‘ın üstlendiği Design Now, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Stitcher ve GSD web sitesi üzerinden dinlenebilir. Harvard GSD tarafından yayınlanan diğer podcast serilerine ise buradan ulaşmak mümkün.