(SIGMA) ve (YTÜ) İşbirliği ile Sergi: “Yarının Dünyasına İvmeyle”

Numan Okutan, "Kurbağa Prensin Beklenmedik Sonu"

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin SIGMA işbirliği ile düzenlediği “Yarının Dünyasına İvmeyle” sergisi Kasım’da açılıyor. Bilim ve teknolojideki üstel ilerlemenin hayatımıza ve insana yansımalarını sanatçılar Engin Beyaz, Hakan Gündüz, Numan Okutan, Ozan Türkkan ve Nergiz Yeşil’in gözünden aktaran sergi, 30 Kasım’a kadar YTÜ Davutpaşa Kampüsünde bulunan Tarihi Hamam Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda ziyaret edilebilir. Sergiye paralel olarak Melike Altınışık, Gökhan Avcıoğlu ve Han Tümertekin’in konuşmacı olarak katılacağı “Geleceğin Kentlerine İvmeyle” başlıklı bir konferans dizisi de gerçekleşiyor.


“Yarının Dünyasına İvmeyle” Sergisi
Tarih: 02–30 Kasım 2021
Yer: YTÜ Davutpaşa Kampüsü
Tarihi Hamam Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu

“Geleceğin Kentlerine İvmeyle” Konferansları
Tarih:
11, 18, 25 Kasım 15:00
Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun

Melike Altınışık | 11 Kasım saat 15:00
Gökhan Avcıoğlu | 18 Kasım saat 15:00
Han Tümertekin | 25 Kasım saat 15:00


Hakan Gündüz, “Artifact”

Küratörlüğünü Eşref Alemdar’ın yaptığı sergi, yeni üretim teknikleri ve pratikleri ile uğraş verirken, bilimin ve teknolojinin nereye gittiğini sorgulayarak üreten sanatçılardan ilham alınarak kurgulandı.

Nergiz Yeşil, “Lorem Ipsum”

Sergide, Engin Beyaz, Hakan Gündüz, Numan Okutan, Ozan Türkkan ve Nergiz Yeşil’in yerleştirme, video yerleştirme, görüntülü interaktif yerleştirme ve resimlerden oluşan yapıtlarına yer veriliyor. “Geleceğin Kentlerine İvmeyle” konferans dizisine ise mimarlar; Melike Altınışık, Gökhan Avcıoğlu ve Han Tümertekin  konuşmacı olarak katılıyor.

“Yarının Dünyasına İvmeyle” sergisi, ziyaretçilerini yapay zekâ, makine öğrenimi, dirimbilim, dijitalleşme ve iletişim üzerinden bilim ve teknolojideki en son gelişmelere yönelik iç görülere ve tartışmalara davet ediyor. Bununla birlikte artan yeni teknolojik ürünlerin dünyasını ve gelişmeleri anlamayı amaçlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ev sahibi olduğu sergi, 2 Kasım’dan itibaren bir ay boyunca ziyaretçilerine açık olmaya devam edecek.