(TEPTA AYDINLATMA) Mimarlarla Sohbet’e SİNAN LOGIE Konuk Oluyor…

TEPTA Aydınlatma’nın 2016-17 süresince 25. yıl kutlamaları kapsamında düzenlediği Mimarlarla Sohbet programı yeniden başladı.


Mimarlarla Sohbet Sinan Logie
Tarih: 12 Aralık 2019 Perşembe, 19:00
Yer: TEPTA Aydınlatma


Bilginin paylaştıkça değer kazandığı düşüncesinden yola çıkan programa geçtiğimiz dönemde Cem Sorguç, Dara Kırmızıtoprak, Atilla Kuzu, Levent Çırpıcı, Nevzat Sayın, Cem Kocacıklıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Alper Derinboğaz, Şebnem Buhara, Gürhan Bakırküre, Zafer Akay, Boran Ekinci, Kurtul Erkmen, Jale Kulin, Nilüfer Kozikoğlu, Mustafa Öney, Hande Öney, Salih Küçüktuna, Gökhan Karakuş, Durmuş Dilekçi, Seyhan Özdemir, Han Tümertekin, Zeynep Tümertekin, Kerem Piker, Murat Tabanlıoğlu ve Mehmet Kütükçüoğlu konuk olmuştu.

Her yaştan, meslekten ve konumdan kişilerin katılımına açık olan bu sohbet programı, TEPTA Aydınlatma’nın genel merkezinde oldukça samimi bir ortamda gerçekleşiyor; resmi sunumların ötesinde insanların birbirleri ile tanışıklıklar ve yakın ilişkiler kurmasını hedefliyor.

Mimarların mesleki pratiklerinin ve deneyimlerinin yanında, iş insanı kimlikleri, stüdyo yaşamları, anıları ve / veya özel ilgi alanları sohbetlerin konusunu oluşturabildiğinden, TEPTA Aydınlatma’nın bu programı ayrı bir özgünlük taşıyor ve ilgi ile takip ediliyor.

Programın yeni dönemi Mekanda Adalet Derneği / Beyond Istanbul kurucularından Sinan Logie’nin katılımıyla 12 Aralık Perşembe akşamı devam ediyor.

Programın devamında katılımcı olması belli olan isimler ve tarihleri şöyle sıralanıyor: 18 Aralık’ta Celal Abdi Güzer ve 23 Aralık’ta Ömer Selçuk Baz, konuklarla sohbet edecek.

Hafta içinde saat 19:00 dan itibaren TEPTA merkezinde düzenlenen bu sohbetler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor, ancak kısıtlı yer imkanı dolayısı ile önden kayıt yapılması gerekiyor. Katılmak isteyen veya program hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler lcv@tepta.com adresinden iletişim kurabilecekler.


Sinan Logie:
Sinan Logie, 1998’de Brüksel Özgür Üniversitesi Victor Horta Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İlk mimari deneyimlerini Belçika’nın en ilerici ofisleri arasında olan L’Escaut Architectures’de gerçekleştirdi. 2011 yılında İstanbul’a yerleşen Logie, mimarlık ve sanat çalışmalarına ek olarak 2013 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde Lisans ve Yüksek Lisans stüdyolarında ders vermektedir. Yoann Morvan ile birlikte yazdığı ve kentin saçaklanmasını tartışan ‘İstanbul 2023’ isimli kitabı 2014 güz döneminde Paris’te B2 Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Kitabın Türkçe versiyonu 2017’de İletişim yayın evi tarafından okurlara sunulmuştur. Ayrıca, 2015’ten itibaren Yaşar Adanalı ile birlikte, mekânsal adalet üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran Mekanda Adalet Derneği / Beyond Istanbul kurucuları arasındadır. Sinan Logie, Öktem Aykut galeriyle 2014 yılından beri çalışmaktadır.

TEPTA Aydınlatma:
TEPTA Aydınlatma 1991’den bu yana mimarlara, tasarımcılara, elektrik mühendislerine ve son kullanıcılara ışık alanında hizmet sunan bir çözüm ortağıdır. TEPTA Aydınlatma hizmetleri, küçük veya geniş ölçekli projelendirme ve “doğru” aydınlatma danışmanlığından, önde gelen aydınlatma markalarının ürünlerinin satışına, süpervizyon ve denetim hizmetlerine, satış sonrası montaj ve bakım servislerine kadar yaygındır. TEPTA, çalışmalarında başarıyı, mimarlardan, pazarlama uzmanlarından ve teknik ekipten oluşan deneyimli kadrosu ile sağlar.

TEPTA’nın aydınlatma alanındaki hizmet ve ürün kapsamı, gerek dekoratif gerekse mimari aydınlatmada, iç mekanlardan dış mekanlara ve bina cephe aydınlatmasına kadar uzanır. Sergilenen tek bir mücevherin aydınlatılmasından, büyük kapsamlı projelere; tüm bir konutun hedeflenen estetik kavram çerçevesinde aydınlatılmasından, ofislere ve ticari yapılara, demo aydınlatmalarından tarihi eserlere ve müzelere kadar her aydınlatma çözümü için uygun ürünlere ve iyi hizmete TEPTA’da ulaşmak mümkündür.