(Kalebodur) ve (PIN Architects) ORTAK Projesine eVolo’dan Ödül!

Yüksek-katlı mimarlığa dair dünya çapındaki en prestijli fikir yarışmalarından biri olan “2019 Skyscraper Competition-2019 Gökdelen Yarışması”nda, Kalebodur, PIN Architects, İTÜ Molekülerbiyoloji ve Genetik Bölümü’nden iki doktora öğrencisinin ortak çalışması mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bilim ve teknolojideki gelişmeler, sürdürülebilirlik ve yenilikçi tasarım odağında yayıncılık yapan uluslararası mimarlık ve tasarım dergisi eVolo’nun 2006 yılından itibaren en sıra dışı ve yenilikçi fikirleri seçtiği “Gökdelen Yarışması”, gelecek odaklı tasarımların buluştuğu prestijli bir platform olarak her yıl düzenleniyor. Tüm dünyadan mimarlar, öğrenciler, mühendisler, tasarımcılar ve sanatçıların yenilikçi projeleriyle yer aldığı yarışmaya; Kalebodur, PIN Architects, İTÜ Molekülerbiyoloji ve Genetik Bölümü’nden iki doktora öğrencisi, ortak çalışmayla katıldı.

Kalebodur, PIN Architects, İTÜ Molekülerbiyoloji ve Genetik Bölümü’nden iki doktora öğrencisinin birlikte hayata geçirdiği proje; malzeme biliminden moleküler biyolojiye uzanan multidisiplinler işbirlikler çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, sürdürülebilir ve patentli bir Kale yapı malzemesinin, biyoteknolojide kullanılan çağdaş metotlar ile yaşayan bir malzemeye dönüştürülmesi hedeflendi. Geleceğin sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunan bu ortak çalışma, eVolo 2019 Gökdelen Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı.

Küreselleşme, esneklik, adaptasyon ve dijital devrim üzerine yapılan çalışmaların değerlendirildiği eVolo 2019 Gökdelen Yarışması’nda; özgün teknolojiler, malzemeler, programlar, estetik ve mekansal organizasyonla gökdelen tasarımını yeniden tanımlayan sıra dışı fikirler ödüllendiriliyor.