Renk Profesörü AXEL VENN ile (Baumit)’den CEPHE RENKLERİ

Renk araştırmacısı, tasarımcı ve renk sanatçısı Axel Venn, dış cepheler için Avrupa’nın en geniş renk kartelası olan Baumit Life®’dan mimarlara özel bir seri hazırladı. Venn, 888 renk arasından tam 144 renk filtreledi ve sekiz renk serisi oluşturdu. Böylece renk konusunu profesyoneller için daha hissedilir hale getirdi.

Baumit, cephe tasarımının sadece işlevsel, koruyucu bir kalkan olmadığı; bunun içerisinde daha çok malzeme, yapı ve renk seçimi ile her bir binaya kendi benzersiz karakterini vermek için farklı seçenekler olduğu görüşüyle çalışmalarına yön veriyor. “Aslında, cephe binanın yüzüdür: Çarpıcı, benzersiz, olağanüstü.” Bu bakış açısıyla renk ve estetik konusunda uluslararası bilinirliğe sahip Profesör Axel Venn ile ortak bir çalışmaya imza attı.

Renkler bir etkiye ve aynı zamanda birer de DNA’ya sahiptir.

Yıllarca renk üzerinde yaptığı araştırmalar, bunları kullanarak tasarladığı renkler, yarattığı trendlerle uluslararası bir üne sahip olan Profesör Axel Venn, deneyimini bu kez Baumit Life® ve dış cephelerde renk etkisi için kullandı.

Alman Renk Merkezi’nin Onursal Başkanı da olan Axel Venn, Baumit Life®’ın 888 rengi arasından 144 renk filtreleyerek mimarlara özel bir dış cephe renk serisi hazırladı. Renklerin bir etkiye ve aynı zamanda birer de DNA’ya sahip olduğunu belirten Venn,  hazırladığı Color of Life serisi için “144 renk tonunun kendi DNA’larını geliştirdim. Her bir renk, kendi renk formülüne sahip. Bu yapı, karizmatik etkisiyle işlevselliğe, duygusallığa, önümüzdeki dönemdeki eğilimlere veya değerlere göre yapılandırılabilir” şeklinde açıklamada bulundu.

Axel Venn’in dış cepheler için renk dünyası, renklerin psikolojileri, renklerin açıklamaları ve çağrışımları, renk trendleri www.baumitlife.com adresi üzerinden incelebilir. Seçilen renklerle Baumit’in Gebze tesislerinde de üretilen dış cephe boyaları tedarik edilebilir.