(A Mimarlık) 20. YAŞINI ve DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’nü Birlikte Kutluyor!

20.yıl kutlaması için 5 Haziran Dünya Çevre Günü gibi anlamlı bir gün tercih eden A Mimarlık, döngüsel tasarım ve tüketim bilinci mottolarıyla hareket ediyor. Daha yeşil ve sürdürülebilir yarınlar tasarlamak için birbirinden başarılı çalışmalara imza atan A Mimarlık, Dünya Çevre Günü’nde doğanın tüm ihtiyacı karşılayacak bir kaynak topluluğu olarak görülmeye devam edilmesi halinde çevrenin yok olacağına vurgu yapıyor.

A Mimarlık, gün geçtikçe doğadan mahrum kalan şehir insanına, özlem duyduğu ferahlığı yeniden yaşatmak için 20 yıldır büyük bir heyecanla çalışıyor. Sadece yapılar değil güzel dostluklar, mutlu yarınlar inşaa ediyor. Yola çıktığı andan itibaren başarılı dönüşümlere imza atan A Mimarlık’ın referansları arasında; Beylikdüzü Belediyesi, KAGİDER, BKMKale, Özyeğin Üniversitesi, Bristol Myers Squibb, Ferring İlaç gibi büyük firmalar yer alıyor.

Aldığı ödüller ile ulusal ve uluslararası arenada dikkatleri üzerine çeken A Mimarlık Kurucusu Özgül Öztürk; değişime, dönüşüme, doğaya ve kadın haklarına verdiği katkılarla bilinen sosyal bir mimar olarak Rotary tarafından “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü” ne layık görüldü. Özgül Öztürk’ün sosyal dayanışmayı arttırmayı, köyün kültürel özelliklerini ve kaybolmaya yüz tutan değerlerini yeniden ortaya çıkarmayı ve üretimi aktif hale getirmeyi ; köydeki yapılaşmanın yerel kimliğe daha uygun, sağlıklı ve az enerji tüketen, iklim değişikliğine olumlu katkıda bulunan, enerji tasarrufunu ve yaşam konforunu en iyi düzeyde sağlayan ekolojik mimari ile yapılmasını hedefleyen projesi “Nimri’de Yeniden Hayat” ülkemize uluslararası sürdürülebilirlik ödülü kazandırdı. Venedik Bienali’nde ödül töreni yapılan, POT+ ekibi ile birlikte gerçekleştirmiş oldukları Sıkıştırılmış Toprak Duvar uygulaması, Uluslararası Sürdürülebilir Mimarlık dalında S-ARCH 2018 PROJECT AWARDS/ küçük projeler kategorisinde Mansiyon Ödülü aldı.


Özgül Öztürk

Özgül Öztürk Kimdir?
Özgül Öztürk, 1988 yılında Besiktas Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olan Öztürk 2003’te Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi (MBA) tamamladı.  İklim Değişikliği liderlerinden olup, sürdürülebilirlik, yeşil mimari, doğal yapılar, topluluk oluşturma, ekolojik mimari, sürdürülebilir yaşam ve sosyal değişim dönüşüm konularında aktif çalışmalarda yer alan, üniversiteler ve kurumlara söyleşilere katılan Özgül Öztürk, Konuşmacı – Kolaylaştırıcı -Eğitmen ve Düş Kurucu’dur. Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’in 2004’ten beri üyesi, 2015-2017 Yönetim Kurulu Üyesi ve Nimri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi’dir. İTÜ Vakfı Toprak Yapılar Grubu ve mesleki üyelikleri bulunmaktadır. MIT – Otto Scharmer “Transforming Business, Society and Self” katılımcılarındandır. Türkiye’de “Döngüsel Tasarım” (Mimari-Sürdürülebilirlik odaklı) konusunda çalışmalar yapan Özgül Öztürk, 1998’den beri kurucusu olduğu A Mimarlık’ta mimari çalışmalarına devam ediyor.