(Çuhadaroğlu) Cephe ve Doğrama Sistemleri DRAGOS KIZ YURDU projesinde…

Yaşam alanları ve konutlarda sıklıkla tercih edilen Çuhadaroğlu cephe ve doğrama sistemleri Dragos Kız Yurdu projesinde uygulanıyor.

Terra Yapı mütahitliğinde 2016 yılı ilk çeyreğinde başlayan, 300.000 metrekare alan üzerine etaplar halinde inşa edilen, İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kız Yurdu projesinin 1. Etabı 7 bloktan oluşuyor. Toplamda 48.450 metrekare kapalı alana sahip olacak projenin ısı yalıtımlı doğrama ve giydirme çephe çözümleri için Çuhadaroğlu sistemleri tercih edildi.

Yurt binasının estetik ve konfor çizgilerine paralel şekilde çözümler sunacak Çuhadaroğlu sistemleri, doğramaların ve bina cephesinin yüksek performans değerleri ile koruma altına alınıyor. Projede; mikro kondens kanalı özelliği ile yapı içerisine hiçbir durumda su girişine izin vermeyen MN 50 giydirme cephe sistemi; enerji tüketimini asgari seviyenin altına indirerek, enerji verimliliği sağlayan ST 70 ısı yalıtımlı doğrama çözümleri de başarı ile uygulanıyor.

Yatırımcılığını İstanbul Şehir Üniversitesi’nin üstlendiği, öğrenci yurtları, diller okulu, idari bilimler, sosyal alanlar ve kütüphane gibi ortak alanların bulunduğu projenin, 2017 son çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.