[sergi]: “Yansımalar ve İstanbul”

Sanatçı Muhsin Kut ve Semra Kut ‘’Yansımalar ve İstanbul’’ adlı sergileriyle 4 Nisan’da Galeri Eksen’de ziyarete açılıyor.

‘’İnsan koyduğun zaman resmin konusu insan; binalar, sokaklar da fon oluyor. Oysa benim süjelerim sokaklar ve binalar’’ der Muhsin Kut. Doğup büyüdüğü kent olan İstanbul sevgisi onun için bir başkadır. Bu kentin boğazına, yalılarına, sokaklarına bambaşka gözlerle bakar ve tüm İstanbul onun çalışmalarında farklı bir kimliğe bürünür. Sanatçı  sergide, zaman içerisinde ürettiği İstanbul izlenimlerinden oluşan suluboya serisinden bir seçkiyi sunuyor.

Semra Kut, değişen ve hiç durmadan gelişen İstanbul’un, tarihi ve kültürel mekanlarını, camilerini, kilise, hamam, medreselerini, binalarının silüetlerinin yansımalarını fotoğrafladığı serisiyle sanatseverlerle biraraya geliyor. Geçmişin izlerini, geleceğin ve bugünün yapılarını kullanarak yansıttığı işleri, izleyiciyi gelecek ve geçmiş arasında yolculuğa çıkaracak.

İkilinin sanat yaşamlarından izler taşıyan “Yansımalar ve İstanbul” 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında Galeri Eksen’de izlenebilir.