(thyssenkrupp), Microsoft’un HOLOLENS teknolojisini kullanacak!

thyssenkrupp, dünya çapındaki asansör hizmetleri operasyonlarında bundan böyle Microsoft’un HoloLens teknolojisini kullanacağını duyurdu. Bu özel artırılmış gerçeklik cihazı, şirketin 24 bini aşkın servis teknisyeninin işlerini daha güvenli ve verimli bir şekilde yapmasını sağlamak, insanları ve şehirleri daha önce hiç olmadığı kadar iyi bir şekilde taşımak üzere tasarlandı. Küresel asansör hizmetleri sanayisi için şu anda yılda 44 milyar ABD dolarının üzerinde değer biçiliyor ve her gün, 12 milyon asansör bir milyardan fazla insanı taşıyor.

HoloLens’i kullanan servis teknisyenleri, asansörlerle ilgili problemleri işin başlangıcından itibaren görselleştirebilecek ve tespit edebilecek, sahadayken teknik bilgilere ve uzman bilgilerine ellerini kullanmadan uzaktan erişebilecek. Tüm bunlar, çok büyük oranda zaman tasarrufu sağlıyor ve iş stresini azaltıyor. İlk aşamada yapılan saha denemeleri, servis bakım müdahalesinin bu cihaz kullanılmadan önceki döneme göre dört kat daha hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini göstermişti.

thyssenkrupp Elevator CEO’su Andreas Schierenbeck, şu açıklamada bulundu: “Asansörlerin her gün bir milyarı aşkın insan taşıdığı günümüzde hizmet sektörü, şehirlere hareketlilik kazandırmada kritik bir rol oynuyor. En yeni teknolojiler ile süreçleri piyasaya sunarak ve teknisyenlerin işlerini daha az stres altında daha çok keyif alarak daha iyi bir şekilde yapmaları için eğitim sunarak bu sektörde dönüşüme liderlik etmeye odaklanıyoruz. Hedefimiz, mobilite ekipmanının her zaman olması gerektiği şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla çok büyük ölçüde verimi artırmak, asansör çalışma sürelerini yükseltmek ve servis müdahale süreçlerini daha hızlı hale getirmek; böylelikle, her bir yolcuya mümkün olan en güvenli ve konforlu seyahat deneyimini sunmaktır.”

Schierenbeck, Microsoft ile imza atılan işbirliğine atıfta bulunarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “HoloLens’i servis operasyonlarımızda bu şekilde uygulamaya sokmamız, Microsoft ile olan işbirliğimiz sayesinde mümkün oldu. Microsoft’un yazılım uzmanları ile geliştirdiğimiz yakın entegrasyon, thyssenkrupp’un belirli gereksinimlerini karşılamaya yönelik özel HoloLens uygulamalarını incelememize olanak tanıdı.”

Asansörle ilgili hizmetlerden elde edilen küresel gelirlerin 2019 yılına gelindiğinde yüzde 4,9 artarak 56,3 milyar ABD dolarına ulaşacağına ilişkin tahmin dikkate alındığında HoloLens ve MAX’in piyasaya doğru zamanda sürüldüğü anlaşılıyor. Andreas Schierenbeck bununla ilgili olarak şöyle konuştu: “Dünya çapındaki hızlı kentleşme, şehirlerimizin daha büyük ve yüksek hale gelmesi anlamına geliyor. Bu da, aşırı kalabalığın önüne geçmek ve insanları mümkün olan en verimli şekilde taşımak için teknolojinin gücünden yararlanmanın öneminin altını çiziyor. IoT’nin (Nesnelerin İnterneti) gücünden MAX ve HoloLens gibi çözümlerle faydalanan thyssenkrupp, dijital çağa daha etkili bir şekilde adım atıyor ve asansör sektörünün bakım hizmetlerini sunma şeklini dönüşüme uğratıyor.”

2015 yılında thyssenkrupp tarafından sektörün ilk tahmine dayalı bakım çözümü olarak piyasaya sunulan MAX; ABD, Almanya ve İspanya gibi pilot ülkelerde halihazırda binlerce birime bağlandı ve 2017 yılının sonuna kadar 180 bin birime daha bağlanması planlanıyor. Bu pilot ülkelerdeki başarılı uygulamalar, 2016 yılının sonuna doğru diğer ülkelerde de yeni ürünlerin görücüye çıkması için vitrinleri hazırlamış oldu.

Asansörleri halihazırda MAX üzerinden bulut bağlantılı olan simge niteliğindeki binaların arasında One World Trade Center yer alıyor. Binada sadece 60 saniyede zemin kattan 102. kata ulaşabilen ve ünlü atlet Usain Bolt’tan da hızlı hareket edebilen asansörler bulunuyor. Asansörler inerken üretilen enerjiyi elektriğe dönüştüren rejeneratif tahrik sistemleri kullanılıyor ve bu enerjiden binanın enerji tüketimini kayda değer ölçüde azaltmak için faydalanılabiliyor. Artık MAX ve HoloLens donanımına sahip olan kule, sürdürülebilirlik ve bina verimliliği için yeni standartlar getiriyor.

Diğer inovasyonlar

HoloLens ve MAX, thyssenkrupp’un diğer teknolojik inovasyonlarının izinden gidiyor. Bunların arasında kuyu başına iki kabin bulunmasına olanak tanıyan, %30 daha yüksek taşıma kapasitesi sunan ve %27 daha az enerji tüketimi sağlayan TWIN; hem yatay hem de dikey hareket edebilen, taşıma kapasitesini %50 artıran ve binalarda daha az asansör ayak izi bırakılmasını mümkün kılan MULTI asansörü ve saatte 12 kilometreye kadar hıza ulaşılmasını sağlayan doğrusal manyetik teknolojisinden yararlanan ACCEL yürüyen bant yer alıyor.


thyssenkrupp Elevator Hakkında:

thyssenkrupp Elevator, Grubun yolcu taşıma sistemleri alanındaki küresel faaliyetlerini bir araya getirmektedir. 2014/2015 mali yılında 7,2 milyar Euro satış gerçekleştiren ve 150 ülkedeki müşterilere hizmet sunan thyssenkrupp Elevator, şirketin benzersiz mühendislik yetkinliklerini kullanarak sadece 40 yılda dünyanın lider asansör şirketlerinden biri haline gelmiştir. 50.000’i aşkın nitelikli çalışanı olan şirket, müşterilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş akıllı ve yenilikçi ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Ürün ve hizmet portföyü içinde yük ve yolcu asansörleri, yürüyen merdiven ve bantlar, yolcu biniş köprüleri, merdiven asansörü ve platform kaldırıcıları ile tüm ürünler için isteğe özel hizmet çözümleri yer almaktadır. Dünya genelindeki 900’ü aşkın tesisinde müşterilere yakınlığı temin etmek üzere kapsamlı bir satış ve hizmet ağı sunmaktadır.

thyssenkrupp Hakkında:

thyssenkrupp, sermaye malları ve hizmetler alanlarındaki payı giderek artan, materyaller alanında güçlü olan çeşitlendirilmiş bir endüstri grubudur. Yaklaşık 80 ülkede 155.000’e yakın çalışan, kaliteli ürünler, akıllı endüstriyel süreçler ve sürdürülebilir bir gelişme için hizmetler sunmak üzere azim ve teknolojik uzmanlıkla çalışmaktadır. Çalışanlarımızın becerileri ve bağlılıkları başarımızın temelini oluşturur. 2014/2015 mali yılında thyssenkrupp yaklaşık 43 milyar Euro değerinde satış gerçekleştirmiştir.

Müşterilerimizle birlikte Mekanik, Fabrika ve Materyal alanlarında gelecekte karşılaşılacak güçlüklere rekabetçi çözümler geliştiriyoruz. Mühendislik alanındaki uzmanlığımızla müşterilerimizin ekonomik bir maliyet ve kaynak kullanımı ile küresel pazarda avantaj sağlamasını ve yenilikçi ürünler üretmesini sağlıyoruz. Bizim için Grubun kombine gücü ile birleşen teknik gelişme ve inovasyonlar, mevcut ve ilerideki müşteri ve pazar gerekliliklerini karşılamamızı, geleceğin pazarlarında büyümemizi, güçlü ve istikrarlı kazanç, nakit akışı ve değer artışı sağlamamızı mümkün kılan kilit faktörlerdir.