[söyleşi]: “Sadece ürünleri değil, mimarlar için sağladığı çözümleri de sergiliyoruz.”

Elçin Onat

ASPEN Yapı ve Zemin Pazarlama İletişim Müdürü Elçin Onat ile mimarların fuar tercihlerini ve ARCHITECT@WORK’e katılım kriterlerini konuştuk.

ARCHITECT@WORK Türkiye’de ilk defa düzenleniyor. Bu etkinlik sizi ne anlamda heyecanlandırdı? Neden katılmaya karar verdiniz?
Etkinliğe katılmak istememizin en büyük sebebi ARCHITECT@WORK’ün tüm dünyada düzenleniyor olması. Daha önce denenmiş, onaylanmış ve ünlü bir marka haline gelmiş ARCHITECT@WORK. Türkiye’de ilk kez düzenlenince de böyle bir etkinlikte yer almak istedik. Özellikle doğrudan mimarlara yönelik olması belirleyiciydi. Bizim hedef kitlemizle birebir örtüştüğü için mutlaka bulunmak istedik.

ARCHITECT@WORK’ü Türkiye’deki diğer fuarlarla karşılaştırdığınızda nasıl farklılıklar gözlemliyorsunuz?
Biz daha önce Türkiye’nin en bilinen büyük yapı fuarlarına uzun yıllar katıldık. ARCHITECT@WORK diğer fuarlara göre daha butik, hedef kitleyle birebir iletişim kurabileceğiniz bir platform. Diğer fuarlar da belki ilk zamanlarda daha iyi iken son yıllarda daha çok öğrencilerin, farklı kesimlerden insanların gelip gezdiği, çok fazla verim alamadığımız etkinlikler haline geldi. Mimarların ilgisi azaldı. ARCHITECT@WORK daha önce dünyanın birçok kentinde düzenlendi. Biz en son Rotterdam’daki fuara Integra markamızla katıldık. Direkt mimar ve tasarımcılara hitap ettiği için ARCHITECT@WORK’ü tercih ettik.

Bu etkinlik özellikle mimarlara hitap etmeyi amaçlıyor. Bu da kaçınılmaz olarak diğer fuarlara kıyasla bir sunum farklılığı getiriyor. Bu farklılığa ayak uydurmak için size tahsis edilen stant alanını sunum ve içerik açısından nasıl kullandınız?
Tasarım açısından sade bir sunum yapmayı tercih ettik; çünkü zaten 12 metrekarelik bir alanda tüm ürünlerimizi göstermemiz mümkün değil. Bunu da “The Perfect Match (Mükemmel Uyum)” adıyla, asma tavan ile LED aydınlatmanın mükemmel birlikteliği ve entegrasyonunu anlatması için yarattığımız kimlikle yapıyoruz. Bu kimlik üzerinden bir stant tasarımı yaptık. Sade ve şık bir tasarım tercih ettik.

Burada hangi ürünlerinizi öne çıkarıyorsunuz?
Öncelikle ARCHITECT@WORK’e katılabilmeniz için jüriden onayınızın olması, ürününüzün de yenilikçi bir ürün olması gerekiyor. Bizim jüri onayı alan yenilikçi ürünlerimiz, asma tavanla LED aydınlatma sistemleri entegrasyon çözümleri. Yani sadece ürünleri değil, mimarlar için sağladığı çözümleri de sergiliyoruz.