BIM Uzmanlığına, İTÜ’nün SERTİFİKA Programıyla Adım Atın…

Üç boyutlu tasarım ve BIM yazılımı alanında önde gelen firmalardan Autodesk ve İTÜ iş birliğiyle, İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde (İTÜSEM) hayata geçirilen Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Uzmanlık Sertifika Programı, 4 Haziran 2016’da yeniden başlıyor.

Bu programda, tasarımdaki hataların üç boyutlu projelendirme aşamasında tespit edilmesini sağlayan, proje yaşam döngüsünde gerekli tüm bilgilerin üç boyutlu modelle ilişkilendirilerek etkin bir proje yönetimi yapılmasına olanak sağlayan BIM hakkında temel bilgiler verilecek. Gerçek hayatta uygulanan BIM süreçlerinin ve modellerinin inceleneceği ve detaylı BIM uygulamasının yürütüleceği bu program, bu yıl 4 Haziran – 30 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başta inşaat mühendisliği olmak üzere diğer mühendislik bölümü öğrencileri ve mimarlık öğrencilerine de meslekî açıdan yeni bir bakış açısı kazandıracak bu eğitimle edineceğiniz sertifika ile BIM uzmanı olabileceksiniz. İTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Esin Ergen Pehlevan ile ProCS -Professional Construction Solutions-İstanbul Yönetici Ortak & BIM Danışmanı ve aynı zamanda bir İTÜ mezunu olan Daniel Kazado’nun eğitmen olarak yer alacağı bu özel sertifika programına katılmak için acele edin.


Doç. Dr. Esin Ergen Pehlevan
İTÜ Öğretim üyesi

Esin Ergen Pehlevan, lisans derecesini İTÜ İnşaat Mühendisliği’nden, Yüksek Lisans derecesini İTÜ Yapı İşletmesi Programı’ndan aldı. Doktorasını YÖK bursu ile ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde inşaat mühendisliğinde bilişim alanında tamamladı. Doktora tezi ile 2006 yılında “FIATECH CETI Outstanding Mind Mansiyon Ödülü”nü alan Pehlevan’ın, proje ve yapım yönetimi ile inşaatta bilişim uygulamaları ile ilgili 50’den fazla uluslararası yayını bulunuyor. Halen İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Doçent olarak görev yapan Pehlevan, aynı zamanda “ASCE Computing in Civil Engineering” dergisinin yardımcı editörüdür. Bunun yanında, İTÜ ve İTÜ dışındaki üniversitelerin yüksek lisans programlarında BIM ve inşaat sektöründe bilişim ile ilgili dersler vermektedir. Ayrıca İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki BIM Uzmanı Sertifika Programı’nın eğitmeni ve koordinatörüdür.

Daniel Kazado
ProCS -Professional Construction Solutions-İstanbul
Yönetici Ortak & BIM Danışmanı

Daniel Kazado, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1999 yılından 2012 yılına kadar Ekin Proje firmasında sırasıyla; proje müdürlüğü, proje koordinatörlüğü ve BIM müdürlüğü yaptı. 13 yıllık Ekin Proje kariyerine Doha Uluslararası Havalimanı (Katar), Sofya Uluslararası Havalimanı (Bulgaristan), Palm Island Shoreline Apartmanları (Dubai) ve Zorlu Center (İstanbul) gibi birçok önemli projeyi sığdıran Kazado, iş hayatına 2012 yılından itibaren ProCS Professional Construction Solutions firmasında Yönetici Ortak ve BIM Danışmanı olarak devam ediyor.

Dr. Gürşans Güven Işın

Gürşans Güven Işın, 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden, 2010 yılında İTÜ Yapı İşletmesi yüksek lisans programından mezun oldu ve aynı yıl İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde “Araştırma Görevlisi” olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında İTÜ Yapı Mühendisliği doktora programında doktorasını tamamlayan Işın’ın, başlıca çalışma alanları arasında; inşaat sektöründe bilişim teknolojilerinin kullanımı, yapı bilgi modellemesi, 4B inşaat modellemesi ve planlama, inşaat sektöründe ileri veri takip ve depolama teknolojilerinin kullanımı konuları yer alıyor. 2008 yılından itibaren Autodesk Revit ve Navisworks programları kullanıcısı olan Işın, halen İTÜ SEM BIM Uzmanlığı Sertifika Programı’nda eğitmenlik yapıyor.