Venedik Esintileri Taşıyan Bir Kanepe: Altana

Eve ait özgün sesleri 2016 ev serisinde tasarımlarına yansıtan Koleksiyon, geleneksel Venedik evlerinden ilham alarak tasarlanan Altana kanepe ile yaşam alanlarına özgün bir Akdeniz havası getiriyor.

40 yılı aşkın deneyimiyle yaşam alanlarına yönelik yenilikçi öneriler sunan Koleksiyon, 2016 Ev Serisi’inde birbirinden özgün tasarımları bir arada sunuyor. Bu kapsamda hayatımızın ve evlerimizin tüm özgün sesleri, Koleksiyon’un “İçinde sana ait bir ses var” başlıklı yeni serisiyle ev yaşamının özgür, kuralsız ve çağrışımlı atmosferinde kendine yer buluyor.

Koleksiyon’un geniş renk skalasının vücut bulduğu Altana kanepeler…

2016 yeni ev serisi için geliştirilen ve İtalyan tasarım ofisi Studio Kairos imzasını taşıyan Altana, adını geleneksel Venedik evlerinin teraslarından alıyor. Altana Kanepe; üçlü, ikili, tekli veya uzun formlarda uyum sağlayarak kullanım rahatlığını da beraberinde getiriyor. Zengin modüler parçaları sayesinde farklı ihtiyaçları karşılayabilecek kombinasyonlara da imkân sağlıyor.

Tasarımında dikkat çeken bir diğer nokta ise özel sünger yapısıyla desteklenmiş gövdesi, açılı sırtı ve ahşap ayakları. Hem formu hem de malzemesinden gelen rahat ve yumuşak yapısıyla öne çıkan ürün kullanıcısının zevkine göre geniş bir renk skalasına ait farklı kumaş seçenekleriyle sunuluyor. Ahşap ayaklarında ise ceviz, ‘smoked’ meşe, ‘bog’ ve siyah analin cila kullanılabiliyor.


Koleksiyon Hakkında;

Mimar Faruk Malhan tarafından 1972 yılında Ankara’da kurulan Koleksiyon mobilyadan cam, porselen ve tekstil ürünlerine oldukça zengin bir ürün gamını tam 40 yılı aşkın süredir tüketicilerin beğeni ve hizmetine sunmaktadır. Koleksiyon, 1988 yılından bugüne Tekirdağ’da 86 bin metrekarelik alanda kurulu kapasitesi ile ev ve ofis mobilyası üretimi yaparak Londra’dan Kahire’ye dünyanın 15 ülkesinde faaliyet göstermektedir. Yeni düşünce, yeni standart ve yeni tasarım kavramlarını sentezleyen yüksek kalitede mobilya tasarımı anlayışıyla, endüstri ürünlerinden çok, düş ve düşüncelerin ürünlerini yaratmaya çalışan Koleksiyon’un çalışma kültürü üzerine odaklanan yenilikçi konseptleri sayesinde Türkiye ve dünyada birçok büyük şirket ofislerinde Koleksiyon Mobilya ürünlerine yer vermektedir. Ev mobilyasındaki yeni yaşam alanı kurgusu ile de dikkat çeken Koleksiyon hakkında detaylı bilgiye www.koleksiyon.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

Sanat Eseri Hakkında;

İsimsiz I, Ahşap üzeri ahşap, Canan Ustaoğlu (Armaggan Art & Design Gallery)