MARBLE 2016’da ASCENDUM rüzgarı esti…

ASCENDUM Makina, mermer sektörü devlerini bir araya getiren MARBLE 2016 Fuarı’nda sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtladı. Fuarda iş ortakları ve ziyaretçileriyle bir araya gelen ASCENDUM Makina standı sergilediği ürünlerle yine göz doldururken, fuarın en çok ziyaret edilen standı oldu. MARBLE 2016’da ‘Mermerin Lideri’ konseptiyle yer aldıklarını belirten ASCENDUM Makina Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Ebru Nihan Celkan, kendilerini konumlandırdıkları bu yerin hakkını nasıl bir kez daha verdiklerini anlattı.

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak gösterilen 22. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE 2016), 23-26 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin en yeni ve en büyük fuar alanlarından fuarizmir’de gerçekleştirildi. Mermer sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda “Mermerin Lideri” konseptiyle yer alan ASCENDUM Makina; Volvo İş Makinaları’nın mermer sektörüne özel olarak geliştirdiği ve yıldız ürünü haline gelen L350F ve dar alana sahip mermer ocaklarının ilk tercihi olan EC350D ile fuarın ilgi odağı oldu.1459839293_IMG_1632

‘Mermerin Lideri’ Volvo

“Mermerin Lideri” konseptiyle fuarda yer alan ASCENDUM Makina, yaşanan hava muhalefetine rağmen fuardaki en hareketli standın sahibi oldu. Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesi ve müşterilerle geliştirilen ilişkilerin bu durumun başlıca etkenleri arasında yer aldığını söyleyen ASCENDUM Makina Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Ebru Nihan Celkan, mermer sektöründeki liderliklerinde de bu durumun büyük payı olduğunu vurguladı: “Satış adetleri üzerinden liderliğimiz sürse de biz bu vurguyu sadece adetler üzerinden yapmıyoruz. Lider olmanın getirdiği farklı özellikler var. Bunların en önemlileri satış sonrasında üst düzey bir hizmet verebilmek, yedek parçada sağladığımız kolay bulunabilirlik. Dolayısıyla bu çerçevede baktığınızda, kendimizi konumlandırdığımız yerin ne kadar doğru olduğunu fuarda bir kez daha görmüş olduk.”

Sektördeki liderliğini istikrarlı biçimde sürdüren ASCENDUM Makina, müşterileriyle arasında kurduğu uzun yıllara dayanan bu sağlam bağı MARBLE 2016 Fuarı’nda da hissettirdi. Müşterileriyle aralarındaki ilişkinin yalnızca makina alışverişi olmadığını söyleyen Celkan, “Standımızı ziyaret eden müşterilerimiz bize sektörde yaşanan durumu anlattı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” dedi ve bunun nedeni olarak da mermer segmentinin ASCENDUM Makina için çok önemli olmasını gösterdi. Satış ekibinin mesleki görevlerinin dışında aynı zamanda müşterileriyle dostluk ilişkisinin de olduğunun altını çizen Celkan, bu sayede ASCENDUM standının fuar boyunca hiç boş kalmadığını belirtti.

Ebru Nihan Celkan
Ebru Nihan Celkan

Yüksek tasarruf, üstün performans

Hareketli geçen ASCENDUM standının ilgi odağı, yüksek güvenlik ve üstün performansıyla öne çıkan Volvo L350F oldu. Çünkü mermer üretimi söz konusu olduğunda en önemli şeylerden bir tanesi sürekli çalışan makinalar ve sürekli çalışan şantiye olurken, yakıt tasarrufu da en önemli etken haline geliyor. L350F ise sağladığı yakıt tasarrufuyla tüm beklentilere karşılık veriyor. ASCENDUM Makina Satış Sonrası Hizmetleri’nin sağladığı acil müdahale ve olası problemlerde makinayı hızlıca tekrar ayağa kaldırma gibi etkenlerin de L350F’in gördüğü ilginin nedenleri arasında yer aldığını söyleyen Celkan, “Hepsini bir arada düşündüğümüzde, mermer sektörüne bu kadar çok makina vermiş bir firmanın satış sonrası hizmetleri otomatikman çok kuvvetli bir hale geliyor. Dolayısıyla hem yakıt tasarrufu hem performansı hem de bunu takiben müşterimizin bizden alacağı hizmete dair duyduğu güven, makinaya olan ilgiyi arttırıyor” dedi.

İş ortaklarının ASCENDUM Makina’ya olan güveni, L350F’nin pazara sürüldüğü ilk günden bu yana müşteriler arasında ilgi odağı olmasını da beraberinde getirdi. Türkiye’nin en büyük üreticilerinin piyasaya çıkar çıkmaz mermer ocaklarına birer tane L350F aldığını ve makinanın üstün performansını birebir deneyimleme fırsatı bulduklarını söyleyen Celkan, kısa sürede bir önceki amiral gemileri olan L220H ile yarışır hale geldiğini ifade etti ve “Fuarda da L350F’ye olan ilgi oldukça yoğundu. Biz de makinayı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık” dedi.1459839287_IMG_1092

EC350D beklentileri karşıladı

Fuarın bir diğer öne çıkan oyuncusu ise EC350D oldu. Dar alanlarda faaliyet gösteren mermer ocakları için en etkili çözüm olan EC350D ekskavatörler, sergilediği performansla kullanıcılarını asla pişman etmiyor. Bir dönem 36 ton sınıf makinalar mermer ocaklarında çok popülerken, sonrasında ilginin 39,40 ve hatta 50 tonluk makinalara kaydığını söyleyen Celkan, “Mermer ocaklarının artmasıyla birlikte küçük alanlı mermer ocakları da hizmet vermeye başladı. Ancak bu tip ocaklara büyük tonajlı makinalar fazla geliyordu. Biz de bunun üzerine çalışma başlattık ve EC350D’nin hem tasarruf hem de performans açısından çalışma alanları daha sınırlı olan mermer ocakları için avantajlı olduğunu tespit ettik” dedi. EC350D’yi önerdikleri herkesin sonuçtan son derece memnun kaldığını belirten Celkan, MARBLE 2016 Fuarı’nda EC350D’yi sergileyerek mermer sektörünün tümüne ulaştıklarını ve gördükleri ilgiden bir hayli memnun kaldıklarını söyledi.

Geleceğe dair umutlar parlak

Dünyanın en büyük mermer fuarlarından biri olan MARBLE 2016’da bu yıl da en çok dikkat çeken isim ASCENDUM Makina oldu. Standın ana temasını ‘Mermerin Lideri’ olarak kurgulayan ve gerek sergilediği ürünleriyle gerekse müşterileriyle kurduğu yakın ilişkiyle standın bir an dahi boş kalmayan ASCENDUM Makina, MARBLE 2016’da göz doldurdu.


 

ASCENDUM Makina Hakkında:

Ascendum Makina; altyapı projelerinde, yol yapımı projelerinde, inşaat ve madencilik sektöründe kullanılan Volvo İş Makinaları, Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Üniteleri’nin, Chicago Pneumatic Kırıcı, Kompresör ve El Aletleri’nin Türkiye distribütörü olarak hizmet vermektedir. Yüksek kalite standartlarına sahip Volvo, Sandvik ve Chicago Pneumatic satış ve satış sonrası hizmetleri Ascendum Makina tarafından tüm Türkiye geneline yayılmış olan geniş hizmet ağı aracılığı ile özenle sağlanmaktadır.

Volvo İş Makinaları Hakkında:

Kaliteli, güvenli ve doğaya saygılı araçları, dünya çapında bir servis ağı desteği ile sunan Volvo İş Makinaları’nın ürün gamında lastik tekerlekli yükleyici, ekskavatör, belden kırma kırma kaya kamyonu, motor greyder, asfalt serici, silindir, kazıcı-yükleyiciler ve kompakt makinalar olmak üzere yaklaşık 150 araç seçeneği bulunuyor. Her ülkeden müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla finansman, ikinci el ve kiralama hizmetleri de sunan Volvo, iş makinalarında dünya çapında ünlü dizel motor teknolojisini kullanıyor.