(DDP Seul) İlk Yılında 8.5 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı!

Dongdaemun Design Plaza (DDP), Kore Seul’da Mart 2014’teki açılışından itibaren sergileri ve etkinlikleri ile 8.5 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

Seul’un inşaat sırasında keşfedilen, antik şehir surları ve tarihi eserlerinin arasında bulunan DDP şehrin çağdaş kültürü ile geçmişini yeni şehir parkının su yüzüne çıkan doğasıyla birleştiriyor. Her yaştan insana hitap eden DDP, birbirini besleyen birçok özgün katkının ortaya çıkacağı, yetenekler ve fikirlerin gelişmesini sağlayacak toplumsal diyalog ortamı ve düşünce alışverişi için bir buluşma yeri oldu.

Güncel  DDP sergilerinden biri olan ‘Design 36.5’, insani kısıtlamaların aşılmasında yardımcı olan birçok tasarım yeniliği ve biyomedikal çözümler aracılığıyla sosyal çeşitliliği ve ayrımcılığı araştırıyor.

DDP ayrıca Kansong Sanat Müzesi’ne ait geleneksel Kore sanatının değerli koleksiyonundan muhteşem manzara resimlerini içeren ‘Kansong Mun Hwa’ sergisini sunuyor.

DDP, Seul Moda Haftası, Apple iPhone 6’nın piyasaya sürülmesi, Culture Chanel ve Style Icon Ödülleri gibi etkinlik ve sergi programları aracılığıyla Kore’nin yaratıcı toplulukları için yeni bir sinerji ve fırsat ortamı yaratıyor.