(Park Books)’tan Yeni Kitap: “Becoming: Architectures for a Planet in Transition”

Becoming: Architectures for a Planet in Transition

Park Books tarafından yayımlanan “Becoming: Architectures for a Planet in Transition”, mimarlığın değişen çevresel, sosyal ve ekolojik koşullar karşısındaki dönüşüm potansiyelini ele alıyor. 2026 UIA Dünya Mimarlar Kongresi kapsamında hazırlanan yayın, mimarlığın uyum sağlama, dönüşme ve birlikte yeni yaşam biçimleri geliştirme kapasitesini araştırıyor.


“Becoming: Architectures for a Planet in Transition”
Kitap

Editörler: Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres
Yayınevi: Park Books
Basım Tarihi: 2026
Sayfa Sayısı: 336
Boyut: 21 x 30 cm


Kitap, mimarlığın değişen gezegen koşullarına nasıl uyum sağlayabileceğini mekânsal pratikler, araştırma temelli tasarım projeleri, atölyeler, söyleşiler ve makaleler aracılığıyla inceliyor.

Yayın kongrenin ana teması olan “becoming” kavramını, mimarlığın daha ekolojik, döngüsel, bedensel ve insan merkezli yaklaşımların ötesine geçen bir disipline dönüşme süreci şeklinde ele alıyor. Zamanı bir tasarım aracı olarak değerlendiren kitap, yapıların ve yaşam çevrelerinin sürekli değişim ve dönüşüm içinde olduğunu vurguluyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.park-books.com