(Mimarlar Derneği 1927)’de: “Coğrafya Çarpışmaları”

Ömer Selçuk Baz tarafından gerçekleştirilecek “Coğrafya Çarpışmaları” sunumu, 12 Kasım Salı saat 19.30’da Mimarlar Derneği 1927’de düzenlenecek.


“Coğrafya Çarpışmaları”
Sunum

Sunuş: Ömer Selçuk Baz
Tarih:
12 Kasım 2024 Salı | Saat: 19.30
Yer: Mimarlar Derneği 1927, Cinnah Caddesi, No: 19/3, Çankaya/Ankara


Sunum Hakkında:

2011 ve 2018 yıllarında 2 defa 1927 Derneği’nde konuştum. Neler oldu, neler geçti, neler değişti. En çok coğrafyamızdaki karşılaşmalardan, çarpışmalardan, çatışmalardan öğrendik bu süreçte. İyisi ve kötüsüyle. Kimi zaman ayağımıza dolandı, kimi zaman akışına bırakacağımız bir umursamazlık yükledi, bazen de hiç ummadığımız iyiliklerle karşılaşmamızı sağladı. Konuşma devam eden etmekte olan karşılaşmaların ve çarpışmaların bir derlemesi olacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.md1927.org.tr


Ömer Selçuk Baz
1978 yılında Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı. Lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bitirdikten sonra, Viyana Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Öğrenciliği sırasında çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Viyana’daki Atelier Stelzhammer’de konut ve alışveriş merkezi ağırlıklı çeşitli mimari projelerde yer aldı.

2005 yılında Türkiye’de açılan T.C. Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında 1.lik ödülünü kazanarak Türkiye’de faal olarak mimarlık yapmaya başladı. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi Yüksek Lisans programlarında stüdyo yürüttü. Ulusal ölçekte çeşitli yarışmalarda ve ödül organizasyonlarında jürilik yaptı. T.C. Merkez Bankası (1.Ödül), Troya Müzesi (1. Ödül), Riyad Cami (1.ödül), Kapadokya Müzesi, Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, Kore Savaşı Anma alanı ve Ziyaretçi Merkezi (1. Ödül) Yalın Mimarlık ekibi ile üretilen başlıca projeleridir.

2011 yılından bu yana şehir plancısı ortağı Okan Bal ile birlikte kurdukları Yalın Mimarlık çatısı altında çalışmalarına devam ediyor.