“8. Heritage İstanbul” 15-17 Mayıs’ta (Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı)’nda Gerçekleşecek!

Koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuarı “8. Heritage İstanbul”, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Fuarla paralel olarak konferans serisi, Miras Sohbetleri, atölye çalışmaları da üç gün boyunca devam edecek.


“8. Heritage İstanbul”
Etkinlik

Tarih: 15-17 Mayıs 2023
Yer: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Şişli / İstanbul


Türkiye ve Dünya’dan arkeoloji, restorasyon, müzecilik ve kütüphanecilik alanlarında uzman kuruluşların katılımıyla kültür mirası üzerine dünyada gelişen yenilikler, güncel sistemler ve teknolojileri sektörle buluşturmayı misyon edinen HERITAGE İstanbul, bu yıl CoinTR ana sponsorluğunda düzenlenecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve İ.B.B Miras, İstanbul Valiliği YİKOB, Marmara Belediyeler Birliği, gibi sektörün en önemli kamu paydaşları tarafından desteklenen ve kültürel miras bilincinin artırılması ve korunmasını kendisine sosyal misyon edinmiş, doğrultuda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik teknolojileri fuarı HERITAGE İstanbul, pek çok farklı ülkelerden katılımcılara ve konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

“Geçmişe Gelecek Sağla” sloganı ile ilk kez 2015’te organize edilen HERITAGE İstanbul’da, konferans, miras sohbetleri bölümleri, atölye çalışmaları, B2B toplantılar ve çeşitli teknik geziler yapılırken kültürel miras endüstrisinin deneyimli isimleri, kültür mirası meraklıları ile buluşacak.

Gazi Kovan

HERITAGE İstanbul’un konferans serisinde bu yıl yer alan konuşmacılar arasında; UNESCO Kültürel Miras İyi Niyet Elçisi, ICOMOS Ürdün Başkanı, Ürdün Prensesi Ekselansları Dana Firas, “Arkeolojik alanların ve simgesel yapıların uluslararası uygulamalara uygun olarak korunmasına ilişkin farkındalığın arttırılması”, Cenevre Üniversitesi Hukuk Profesörü, Avukat, Prof. Dr. Marc-André Renold ve KTB Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz “Kültür Varlıklarının İadesinde Kullanılan Yöntemler” panelinde katılımcılarla bir araya gelecek. Etkinlikte “Kozo’dan Japon Kağıdına Yaşam Döngüsü” Hiroyoshi Chinzei, Smithsonian Enstitüsü’nden Nicole Ferraiolo, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay “Antakya ve Çevresindeki Vakıf Eserlerinin Deprem Sonrası Onarımları”, Prof. Dr. Necmi Karul “Taş Tepeler: Büyük Dönüşümün Coğrafyası” ve “İklim Krizi ve Müzeler” konuları konferans serisinde yer alacak.

Daha fazla bilgi için: https://www.expoheritage.com/heritageistanbul/