Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (VEKAM) düzenlediği “Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynakların Kullanımı” eğitimi 12-13 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara Bağ Evi’nde gerçekleşecek.
“Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynakların Kullanımı”
Eğitim
Katılım: Ücretsiz, Kontenjanlarla Sınırlı
Başvuru: Çevrim İçi Başvuru Formu
Son Başvuru Tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba
Eğitim Tarihi: 12-13 Ekim 2023
Yer: Ankara Bağ Evi, Şht. Hakan Turan Cd. No:18, Keçiören/Ankara
Kent tarihi araştırmalarında birincil kaynakların öneminden yola çıkarak hazırlanan eğitim programı kapsamında; arşiv materyalleri, arkeolojik ve etnografik eserler ile mimari eserler ve anıtlar olmak üzere birincil kaynaklar, dört farklı modülde ele alınacak.
Eğitim programının; kent araştırmaları alanında çalışmalar yürüten araştırmacılar için tarihsel düşünme becerilerini geliştirme, araştırmadaki zaman, mekân ve insan unsurları arasındaki ilişkiselliği ortaya çıkarabilme; birincil kaynaklara ulaşma, bu kaynakları değerlendirme ve etkin kullanabilme konularında gerekli becerileri kazandırması hedefleniyor.
Programın ilk günü, belirlenen kaynak türleri çerçevesinde konuların ele alınacağı seminerlerden, ikinci günü ise katılımcılar ile birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmalarından oluşuyor.
- Modül 1
Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynak Olarak Arşiv Materyali |
Doç. Dr. Bahar Gürsel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Modül 2
Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynak Olarak Arkeolojik Eserler
| Prof. Dr. Billur Tekkök, Başkent Üniversitesi - Modül 3
Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynak Olarak Etnografik Eserler
| Doç. Dr. Sema Demir, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi - Modül 4
Kent Tarihi Araştırmalarında Birincil Kaynak Olarak Mimari Eserler ve Anıtlar | Prof. Dr. Nuray Bayraktar, Başkent Üniversitesi
Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: vekam.ku.edu.tr/